U trendu

Novi filmovi u američkim bioskopima (1)

Novi film Roberta Zemekisa, „Polar Express“, rađen je prema istoimenom romanu Krisa van Alsburga. To je najpoznatija božićna priča za decu, koju porodice širom sveta već 20 godina smatraju nezaobilaznim delom svojih prazničnih proslava. Većinu glasova junacima pozajmio je Tom Henks.

Ovo putovanje vozom svako dete doživljava kao sopstveno putovanje na kome može da pronađe ono što mu nedostaje. Sve je kao u snu koji smo svi imali, o udaljenim mestima na kojima se mogu dogoditi magične i uzbudljive stvari, a 3D tehnika kojom je rađen film dodaje neverovatnu dubinu i pruža gledaocima kompletan vizuelni užitak i sjajnu avanturu ove klasične priče na način koji će sigurno biti jedno nezaboravno iskustvo. Premijera filma kod nas je 18. decembra u Centru „Sava“.

Dva filma koji su ozbiljni pretendenti na Oskara nedavno su se pojavili u američkim bioskopima kao limitirana izdanja. Film „Kinsey“, u kome glavnu ulogu tumači Lijam Nison (Liam Neeson), govori o poznatom istraživaču seksa Alfredu Kinsiju, čija je knjiga „Sexual Behavior in the Human Male“ pionirski pokušaj povezivanja nauke i seksualnog ponašanja ljudi. U filmu igraju i: Lora Lini (Laura Linney), Kris O“Donel (Chris O“Donnell), Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard), Timoti Haton (Timothy Hutton), Džon Litgou (John Lithgow) i Oliver Plat (Oliver Platt).

Film „U potrazi za Nedođijom“ („Finding Neverland“) je još jedan piratski film Džonija Depa (Johnny Depp). On u ovom biografskom filmu igra škotskog dramaturga Džejmsa Berija, autora knjige „Petar Pan“. Film opisuje događaje iz života ovog pisca koji su ga naveli da napiše čuvenu dečju knjigu. U filmu igraju i: Kejt Vinslet (Kate Winslet), Džuli Kristi (Julie Christie), Radža Mičel (Radha Mitchell) i Dastin Hofman (Dustin Hoffman).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike