najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ovacije za film Mela Gibsona u Veneciji

Drama “Hacksaw Ridge” Mela Gibsona dobila je 10-minutne ovacije na Filmskom festivalu u Veneciji, što je prava retkost na festivalima tog tipa.

Prema pisanju sajta Deadline, posle šest minuta ovacija, Gibson i glumci Endrju Garfild, Vins Von, Hugo Viving, Tereza Palmer i Luk Brejsi izašli su pred publiku.

“Hacksaw Ridge” oslikava stvarni život Dezmonda T. Dosa, pacifistu koji se pozvao na prigovor savesti i uprkos tome što nije nosio oružje, uspeo da spasi 75 vojnika u Bici na Okinavi bez ijednog ispaljenog metka.

Garfild, koji tumači ovu ulogu kaže da je Dezmond Dos jednostavan čovek.

“Znao je u srcu, u samoj srži svog bića, da ne treba da uzme drugom čoveku život”, rekao je Garfild na konferenciji za novinare.

“Hacksaw Ridge” predstavlja visok ulog za Gibsona i reditelj se u Veneciji potrudio da ne izazove bilo kakve kontroverze. Zato je izbegao odgovor na pitanje da li film sa protagonistom koji mrzi oružje zapravo predstavlja odgovor na debatu o kontroli naoružanja u SAD.

“Čovek koji odbija da dodirne oružje i učini nešto mnogo veće od ubijanja u ratu ima visoke standarde življenja. Morate da volite takvog ratnika i ukažete mu čast u filmu. Nadam se da je ovaj film u tome uspeo”, rekao je Gibson, a prenose mediji.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike