U trendu

Počinje 11. Dečiji filmski festival Kids fest

Pod sloganom „Koje je boje tvoj film?“ danas u Dvorani Doma sindikata počinje 11. Dečiji filmski festival Kids fest, a publiku će pozdraviti ambasadorka Kids festa Sara Jovanović, mladi glumac Denis Murić i reditelj Darko Bajić.

Na otvaranju će nastupiti plesna grupa „2Hot4Stage“ i potom škola za talente UMS koja će najaviti prikazivanje tri pobednička filma naradnog konkursa „Mi smo glumci“. Pobednike konkursa proglasiće žiri koji čine Sara Jovanović, Bajić i Murić.

Sledi animirani i sinhronizovani film iz Norveške „Hokus Pokus Alfi Atkins“, o dečaku koji uz pomoć magije pokušava da dobije psa.

Do 25. oktobra premijerno će biti prikazano 13 filmova, među kojima su i najbolja 2D i 3D ostvarenja. Najkvalitetniji filmovi dolaze iz celog sveta (Norveške, Švedske, Slovenije, Španije, Italije, Danske i SAD) i namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta.

Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na 11. Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

Kao i prethodnih godina, važan deo je Kids fest Arena u Domu sindikata, od 19. do 23. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, druže se sa maskotama, nauče nešto novo o rok i pop muzici…

U Beogradu se 11. Kids fest održava u više bioskopa (Sinepleks, Roda, Fontana), a takođe u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i u preko 30 gradova širom Srbije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike