Premijera „Stada” u režiji Nikole Koja

Novi domaći film „Stado”, u režiji glumca Nikole Koja, premijerno biće prikazan večeras u Beogradu. Projekcija u Centru „Sava” počinje u 20 sati, a u bioskopu „Sinepleks” u TC „Ušće” u 21 sat, i posle obe projekcije glumci i članovi autorske ekipe pokloniće se publici. Posle prvih projekcija u glavnom gradu, ekipa filma, predvođenja Kojom, koji je ovim filmom debitovao kao reditelj, obilaziće gradove širom Srbije, ali i regiona.

Scenario je napisao Nebojša Romčević, a Nikola Kojo je režirao „Stado” uz superviziju Gorana Gajića, reditelja priče „Ne šalji mi pismo” u čuvenom omnibusu „Kako je propao rokenrol” i TV serije „Vratiće se rode”.

Glavnu glumačku četvorku ovog filma čine: Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić i Nataša Ninković. Deo „Stada” su i glumci Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Petar Strugar, Goran Radaković, Marko Gvero, Danijela Vranješ, Hristina Popović, Nikola Pejaković, Bojan Dimitrijević, Nikola Vujović, Branislav Trifunović, Miloš Samolov i drugi.

„Stado” je satirična komedija o životu iza kamere, o glumcima, rediteljima i drugim filmskim radnicima, neizlečivim entuzijastima, slepim za objektivne okolnosti, koji stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno.

– „Stado” je metafora za sve nas glumce, pa i za narod i način na koji u životu srljamo i ponekad se ne branimo od prepreka – istakao je glumac i reditelj Kojo.

Može se reći da je „Stado” zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog filmskog projekta u Srbiji i odvijaće se dok postoje filmski umetnici. Ovo je i priča koja može da bude ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0e7hSkyYh0

(I. A., Politika)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike