U trendu

Premijere novih filmova

Film „The Ladykillers“ braće Itana i Džoela Koena (Ethan & Joel Coen) odlično je prošao u američkim bioskopima tokom premijernog vikenda. Velike zasluge za to svakako idu na račun glavnog glumca, Toma Henksa, koji je, izgleda, zasenio par Džordž Kluni – Ketrin Zita Džouns u prethodnom filmu braće Koen – „Intolerable Cruelty“.

Producenti, akteri i distributeri filma „Jersey Girl“ mogu da odahnu, jer je ovo ostvarenje uspelo da pobedi tamnu senku filma „Žiži“ („Gigli“), koja se dugo nadvijala nad njim. Naime, pored toga što je film „Žiži“ dobio najveći broj Zlatnih malina ove godine, on je ujedno bio i najveća filmska propast prošle godine u finansijskom smislu.

Producenti, koji su trljali ruke nadajući se da će uspeti da unovče romansu Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) i Ben Aflek (Ben Affleck), glavnih aktera filma, suočili su se sa velikim neuspehom. U vreme medijske hajke za slavnim parom, film „Devojka iz Džersija“ najavljivan je kao njihov veliki zajednički film, da bi poslednjih meseci čitava kampanja dobila novi tok – u prvi plan je isticano da je to priča o odnosu oca i kćerke. Istina je zapravo da Dženifer Lopez u filmu igra samo prvih petnaestak minuta, što je u početku bilo činjenica koja se krila, da bi se danas isticala u prvi plan.

Film „Dogville“ Nikol Kidman (Nicole Kidman) prikazuje se u Americi od prošle nedelje kao limitirano izdanje. Tri sata dug film režisera Larsa fon Trira (Lars Von Trier) je i pored malog broja bioskopa u kojima se prikazuje zabeležio odlične rezultate. Kidmanova u ovom filmu igra izbeglicu koja utočište nalazi u malom gradu Dogvilu, gde mora da se suoči sa uskogrudošću stanovnika ovog planinskog gradića.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za poslednji vikend marta:

  1. „Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed“
  2. „The Ladykillers“
  3. „Stradanje Isusovo“ („The Passion of the Christ“)
  4. „Dawn of the Dead“
  5. „Jersey Girl“
  6. „Taking Lives“
  7. „Starsky & Hutch“
  8. „Hidalgo“
  9. „Eternal Sunshine of the Spotless Mind“
  10. „Secret Window“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike