Priča o „Neviđenima“

Od tima koji je stvorio filmove „Priču o igračkama“, „Monsters Inc.“ i „U potrazi za Nemom“ dolazi priča o američkoj porodici koja vodi animirani film u dosad neviđenu oblast drame i dizajna. U „Neviđenima“ scenarista i reditelj Bred Berd i studio „Piksar“ stvaraju kompjuterski generisani svet koji je toliko bogat, složen i kreativno živ da stvara potpuno novo filmsko iskustvo.

U srcu animiranog filma „Neviđeni“ leži dalekosežna umetnička vizija reditelja Breda Berda („The Iron Giant“, „Simpsonovi“), koji je i scenarista ovog filma. Reč je o kombinaciji filmske inovacije i iskrenog pripovedanja. Iako je „Neviđeni“ najsloženiji kompjuterski animirani film koji je urađen do danas, ipak se oslanja na proverene elemente svake prave filmske priče – razvoj likova, fotografiju, kostime, efekte, muziku i lep izgled – i svaki od njih unosi nove nivoe u okviru žanra.

„Neviđeni“ je rođen u mašti reditelja Breda Berda, filmskog stvaraoca koji je želeo da napravi film koji bi objedinio sve ono što voli u tom poslu: veliku avanturu, neobične porodice, originalne scene, novu tehnologiju, oštar humor i likove koji su toliko privlačni i uverljivi da jednostavno morate da budete uvučeni u njihove emotivne i moralne dileme. Napisao je neobično maštovitu špijunsku dramu, kakvu je oduvek želeo da vidi, ali i dramu o vezama između ljudi i o tome kako bi najveća supermoć mogla da bude upravo moć porodice.

Stvorio je pravog superheroja – gospodina Neviđenog, Boba Para, koji za dobro svoje porodice mora da odustane od svoje strasti – spasavanja sveta. Tako je rođen Bob Par, gospodin Neviđeni, čija je porodica odavno ušla u „Program za relokaciju superheroja“. Međutim, misteriozna poruka pruža Bobu priliku da ponovo spase planetu i svoj osećaj vrednosti.

Sutra čitajte više o ovom filmu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike