Sinatra i mafija pomogli JFK-u da postane predsednik?

Tina Sinatra (Tina Sinatra), kći Frenka Sinatre (Frank Sinatra), tvrdi da je njen otac svojevremeno tražio od boss-ova organizovanog kriminala da podrže kampanju demokratskog kandidata JFK-a 1960. godine. Najmlađe od Sinatrino troje dece, pedesetdvogodišnja Tina, izjavila je to u razgovoru za televizijsku kuću CBS.

„Tata je delovao po zadatku, kontaktirao je tadašnjeg Chicago boss-a Sema Đankana (Sam Giancano) po nalogu samog Kenedija. Mafijašev odgovor je glasio ‘To je gotova stvar, treba samo obaviti par telefonskih poziva’“.

Kenedi je pobedio Hjuberta Hemfrija u Zapadnoj Virdžiniji, što mu je osiguralo demokratsku predsedničku nominaciju, a nagodba između predsednika, Sinatre i mafije bila je „usluga za uslugu“.

Međutim, pošto je Džon Kenedi izabran, njegov brat Robert snažno je nasrnuo na organizovani kriminal. Sinatra je zbog toga morao da umiri razbesnelog Đankana, pa je, zajedno sa Semijem Dejvisom mlađim i Dinom Martinom priredio dva šou programa, sa kojima su, u dva Đankanova kluba, nastupali bez honorara osam večeri za redom.

U decembru 1998. FBI je otvorio dosije Sinatra. Međutim, premda su postojale indikacije, FBI nikada nije uspeo da dokaže njegovu neposrednu povezanost sa mafijom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike