najveća internet zajednica u Srbiji već 19 godina

Slatka osveta nakon 20 godina: Ovako je nastala najjača scena iz filma „Maratonci trče počasni krug“ (video)

Za vreme snimanja legendarnog filma „Maratonci trče počasni krug“ dogodila se scena koja bi zaista mogla da se opiše kao da je iz nekog filma.

Danilo Bata Stojković igrao je Lakija Topalovića, a Pavle Vuisić njegovog oca Milutina. Svi su znali da je Bata bio veliki perfekcionista koji je uvek tražio da odmah pogleda ono što je snimljeno i ako nije bio zadovoljan, tražio da se snimanje ponovi.

Pavle je uvek snimao scene samo iz jednog pokušaja, eventualno dva i svi su znali da treći put neće hteti da ponavlja. Kada je došao red na snimanje scene u kojoj Pavle treba da udari Batu daskom, Bata je bio dosta zabrinut, iako je znao da je daska napravljena od veoma mekane balze (drveta), koja se i inače koristi za snimanje takvih scena. Tražio je da se daska nekoliko puta isproba na jednom od radnika na setu, Đoki.

Đoka je tako nekoliko dana zaredom dobijao dasku u glavu i stalno je tvrdio da je daska ipak tvrda. Bata nije hteo da snima pa se scena stalno odgađala. Pavle mu je rekao da će malo prerezati dasku i slomiti je rukama i da ga tako skoro neće ni dodirnuti. To su i napravili, rez na daski premazali voskom kako se ne bi video, a Bata je napokon pristao na snimanje.

Međutim, Pavle je pre snimanja okrenuo dasku i svom snagom opalio Batu po leđima onom stranom koja nije bila prerezana. Daska je pukla od siline udarca, a snimatelj je viknuo: „Okrenuo si dasku naopačke!“

„Nije naopačke, dvadeset godina čekam ovo. Neka sada vidi da li je tvrda balzovina, mamu mu njegovu“, navodno je rekao Pavle i napustio kadar, prenosi Kurir.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike