Snima se film o Karićima

Svojevremeno smo uživali u sagi o američkim milionerima Karingtonovima, a uskoro nam stiže priča o dinastiji Karić! Naime, biznismen Bogoljub Karić planira da snimi dokumentarno-igrani film o porodičnoj kompaniji koja u Srbiji posluje pola veka. Kao potencijalni scenaristi pominju se Gordan Mihić i Milovan Vitezović, trenutno se traga i za režiserom filma, a spekuliše se da je najozbiljniji kandidat za to Dragan Bjelogrlić. Da Bogoljub Karić, idejni tvorac projekta, ništa ne prepušta slučaju govori i podatak da je za budžet filma izdvojeno pet miliona evra.

Ovo će biti priča o prvoj porodičnoj kompaniji u Jugoslaviji koja već pola veka uspešno radi i kod nas i u svetu – kaže za „Novosti“ Bogoljub Karić. – Cilj nam je da prikažemo naš razvoj i sa čime smo se sve suočavali – od sjajnih i veselih trenutaka do otimanja kompanija i progona.

Deo filma snimaće se, navodno, na Kosovu, odakle potiče porodica Karić, ali i u Rusiji, gde takođe posluju nekoliko decenija. Karić ističe da će film biti istovremeno i saga o tome koliko je mukotrpan put razvoja porodičnog biznisa i kroz šta preduzetnici prolaze.

– Napravićemo spektakl po uzoru na slična ostvarenja o životu Forda, Donalda Trampa i porodice Anjeli.

Čuveni biznismen tvrdi da je u pregovorima sa najpoznatijim srpskim glumcima. Ko će u filmu igrati Bogoljuba i ostale članova dinastije Karić biće uskoro poznato.

– Odredićemo ko će glumiti mene i mislim da će se otimati za tu ulogu – naglašava Karić, ne želeći da nam otkrije ko mu je favorit za glavnu ulogu.

1 komentar
  1. Vladimir

    Kakvi „prazilukovići“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike