„Šrek 2“ – i dalje prvi

Animirani film „Shrek 2“ ostao je na čelnoj poziciji američke top-liste najgledanijih filmova i posle prošlonedeljne premijere blokbastera „Dan posle sutra“ („The Day After Tomorrow“). „Šrek 2“ je čak postavio još jedan rekord – ovog puta kao najgledaniji film tokom praznika (Memorial Day). Inače, film je dosad zaradio 250 miliona dolara.

„Šrek 2“ ipak ne bi trebalo da se previše navikne na čelnu poziciju, jer narednog vikenda debituje dugo iščekivani „Hari Poter i zatočenik Azkabana“ („Harry Potter and the Prisoner of Azkaban“).

U filmu „Dan posle sutra“ Denis Kvejd (Dennis Quaid) igra klimatologa koji se trudi da upozori američku administraciju na rastuću opasnost od globalnog zagrevanja. Njegovo upozorenje niko ne sluša, a procesi u prirodi se ubrzavaju i najavljuju kraj sveta mnogo ranije nego što je on to predvideo. U filmu se mogu videti zaista zapanjujući vizuelni efekti.

Komedija „Raising Helen“ debitovala je na četvrtom mestu liste, odmah iza filma „Troja“. U ovom filmu, Kejt Hadson (Kate Hudson) tumači lik uspešne poslovne žene čiji se život menja iz korena kada joj umre sestra i ostavi svoje troje dece na staranje.

Proteklog vikenda debitovao je samo još jedan film – „Soul Plane“, koji je zauzeo peto mesto liste. Glavne uloge u ovom filmu poverene su: Tomu Arnoldu (Tom Arnold), Kevinu Hartu (Kevin Hart) i Metod Menu (Method Man).

Kao limitirano izdanje, prošlog vikenda debitovao je film „Saved!“, koji govori o tinejdžerki koju izbace iz katoličke škole kada se sazna da je u drugom stanju. Glavne uloge u ovom filmu poverene su Mendi Mur (Mandy Moore), Dženi Malon (Jena Malone) i Mekoliju Kalkinu (Macaulay Culkin).

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za poslednji vikend maja:

  1. „Shrek 2“
  2. „Dan posle sutra“ („The Day After Tomorrow“)
  3. „Troja“ („Troy“)
  4. „Raising Helen“
  5. „Soul Plane“
  6. „Mean Girls“
  7. „Van Helsing“
  8. „Man on Fire“
  9. „13 Going on 30“
  10. „Super SIze Me“

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike