U trendu

Uz „Vrisak 3“

Koliko god izgledali savršeno i upeglano, holivudski filmski hitovi često imaju greške koje su, golim okom, pri prvom gledanju, gotovo neprimetne, pogotovo u zemljama gde se strani filmovi titluju, što, prema nekim statističkim istraživanjima, gledaocu oduzima čak 70 odsto opažajne moći.

Odnedavno, “Vrisak 3” (“Scream 3”), konačno poglavlje popularnog horor serijala “Vrisak” Vesa Krejvena (Wes Craven), igra i u srpskim bioskopima. Tim kultnim hororom, Krejven je uspeo da vrati poljuljani ugled hororu kao žanru, i to vrlo uspešnom formulom: ismevanjem njega samog. Evo samo nekih stvari koje je prevideo u “Vrisku 3”, pa ako vas interesuje, proverite.

1. Bežeći od ubice, Kristin se zaključa u sobu. Ubica nožem u vratima probuši jednu jedinu malu rupu, ali kad se pojavi Koton, u vratima su četiri prilično velike rupe, dok one male više nema.

2. Tajsonove usne se ne miču dok uzmiče stepenicama i izgovara: “Oh you mother fucker”.

3. Kad ubica padne u krevet, spadne mu kostim i vidi mu se trbuh!

4. U Sidninoj prvoj sceni, ona prilazi vratima i ukucava 1288, pa “*”, a kad uđe u kuću 1288 i “#”.

5. Dok je Sara Darling u studiju Sunrise, kancelarija je prazna. Dok traži reditelja “Stab 3” Romana Bridžera, razgovetno ju je moguće čuti kako kaže “Ronan”.

6. Kad Devi prvi put uzme pištolj iz prikolice, jasno se vidi da je to Beretta 92-Compact u crnom opasaču. Međutim, u ostatku filma koristi pištolj u smeđem opasaču.

7. Kad Devi prvi put zapuca iz pištolja, ispali šest metaka, dakle, isprazni ga. Svejedno, on nastavlja da nišani kao da mu je pištolj pun, iako ga nije napunio. Kasnije, ponovo puca triput (još uvek ga nije napunio) i, tek onda, pištolj je – prazan.

8. U prvoj sceni ubistva, u sobi u kojoj se nađu Koton i njegova devojka, plafon je beo. Kad ubica ubode Kotona, i on pogleda prema gore, plafon je narandžast.

9. Zalisci Romana Bridžera su, tokom filma, nejednake veličine.

10. Dok se Sidni bori kako bi spasla Devija i Gejl, pada posred tepiha, ali se sa njega diže pored sofe, iako se ne vidi da se otkotrljala.

11. U sceni u kojoj ubica zove Sidni dok je ona u policijskoj stanici, jasno se vidi da to čini sa Nokia telefona. U sledećoj sceni, logo “Nokia” nestaje, da bi se kasnije opet pojavio.

12. Kad Devi odveže Gejl, vide se ostaci konopca po njenim rukama koji misteriozno nestaju u sledećoj sceni.

3 komentara
  1. Mina Tanasić

    Film je ekstra.

  2. Nemanja Đorđević

    Svaka čast, ja to nikad ne bih primetio, a gledao sam film više puta.

  3. Tamara Samardžić

    Stvarno strava! Svaka čast! Ja nikada ovo ne bih primjetila, a inače, veoma pažljivo gledam filmove. Još jednom – svaka čast!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike