U trendu

Zlatna palma švedskoj satiri „The Square“

Švedska satira o svetu umetnosti „The Square“ večeras je osvojila glavnu nagradu na Kanskom filmskom festivalu, Zlatnu palmu.

Iako je ova bučna i vesela parodija na temu političke korektnosti naišla na dobar prijem među publikom, čak je i režiser Ruben Ostlund bio iznenađen nagradom, prenosi AFP.

„O bože, o bože“, uzviknuo je on nakon proglašenja dobitnika prestižne nagrade.

Kan:Najbolji glumci H. Finiks, D. Kruger, režija S. Kopola

KAN, 28. maja (Tanjug) – Holivudskoj glumici nemačkog porekla Dajan Kruger večeras je na Kanskom filmskom festivalu dodeljena nagrada za najbolju glumicu, dok je američkom glumcu Hoakinu Finiksu pripala nagrada za najboljeg glumca.

Dajan Kruger je nagradu donela uloga u filmu „In The Fade“, gde tumači lik majke koja je izgubila porodicu u neonacističkom napadu, prenosi AFP.

Hoakin Finiks proglašen je za laureata za ulogu u trileru „You Were Never Really Here“, u kojem glumi psihološki poremećenog plaćenog ubicu.

Na Filmskom festivalu u Kanu večeras je, takođe, Sofija Kopola osvojila nagradu za najbolju režiju, koju joj je doneo film „The Beguiled“, rimejk drame o građanskom ratu iz 1971, preneo je AP.

Nikol Kidman dobitnica specijalne nagrade

KAN, 28. maja (Tanjug) – Žiri Kanskog filmskog festivala dodelio je večeras glumici Nikol Kidman specijalnu nagradu povodom obeležavanja 70-godišnjice festivala.

Kidman nije prisustvovala svečanoj dodeli nagrada na Francuskoj rivijeri, ali je poslala video-poruku iz Nešvila, u kojoj izražava duboko žaljenje što večeras nije prisutna na ceremoniji, prenosi AP.

(Tanjug)

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike