„Zlatni globus“ filmovima „Povratnik“ i „Marsovac“

Zlatni globus za najbolju dramu dodeljen je filmu „Povratnik“ reditelja Alehandra Injarita, a najbolji film u žanru komedija/mjuzikl je „Marsovac“ Ridlija Skota.

Na 73. dodeli prestižnih filmskih nagrada Holivudskog udruženja stranih novinara, Zlatni globus za najboljeg reditelja pripao je Injaritu za film „Povratnik“, prenose agencije.

Najbolji glumac u drami je Leonardo Dikaprio (Povratnik), a najbolja glumica Bri Larson u ostvarenju „Soba“, dok su za role u mjuziklu/komediji nagrađeni Met Dejmon (Marsovac) i Dženifer Lorens (Džoj).

Foto: Twitter/Huffintonpost

Foto: Twitter/Huffintonpost

U kategoriji najbolja sporedna uloga, Zlatni globus je pripao Silvesteru Staloneu („Creed“) i Kejt Vinslet („Stiv Džobs“).

Najbolji film na stranom jeziku je „Šaulov sin“ Lasla Nemeša, a najbolje animirano ostvarenje „U mojoj glavi“ Pita Doktera.

Zlatni globus je dodeljen i scenaristi filma „Stiv Džobs“ Aronu Sorkinu, Eniju Morikoneu za muziku u ostvarenju „Podlih osam“ Kventina Tarantina, dok je najbolja originalna pesma „Writing“s on the Wall“ Sema Smita i Džimija Nejpsa iz filma „Spektra“.

Holivudsko udruženje stranih novinara nagradilo je televizijska ostvarenja: „Mr. Robot“ (najbolja serija -žanr drama), „Mozart un the Jungle“ (najbolja serija-komedija), najbolji glumac i glimica u drami su Džon Hem („Mad Men“) i Taraji P. Henson („Empire“).

Zlatni globus za najboljeg glumca u komediji/mjuziklu pripao je Gaelu Garsiji Bernalu („Mozart in the Jungle“), a za najbolju glumicu Rajčel Blum („Crazy Ex-Girlfriend“).

U kategoriji film/mini serija Zlatni globus je pripao ostvarenju „Wolf Hall“, glumcu Oskaru Isaku („Show Me a Hero“) i glumici i pevačici Lejdi Gagi („American Horror Story: Hotel“) za najbolje uloge, kao i Kristijanu Slejteru („Mr. Robot“) i Mauri Tirni („The Affair“) za sporedne uloge.

Počasni Zlatni globus za doprinos svetu zabave pripao je Denzelu Vošingtonu.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar