Kejt Kepšo

Kejt Kepšo (Kate Capshaw) rođena je 3. novembra 1953. godine u Teksasu. Dugo je njeno primarno zanimanje bio učiteljski rad u osnovnoj školi. Povremeno je imala uloge u amaterskim pozorištima Amerike i u američkim sapunicama.

S vremena na vreme je učestvovala na audicijama za uloge u holivudskim filmovima nižeg budžeta. Prve uloge je dobila sredinom osamdesetih godina. U periodu od pet godina snimila je tri filma, koji su bili odlično primljeni kod publike: „Windy City“, „SpaceCamp“ i „Black Rain“.

Godine 1991. snimila je film po kom je, verovatno, najpoznatija široj javnosti – „Indiana Jones and the Temple of Doom“. U tom filmu igrala je pevačicu u noćnom klubu koja se kasnije udružuje sa Indijanom Džounsom, kog je glumio Harison Ford.

Od uloga u poznatijim filmovima izdvajaju se one u filmovima „How to Make an American Quilt“ i „The Locusts“.

Kejt se 1991. godine venčala sa Stivenom Spilbergom, slavnim režiserom. Iako su zli jezici tvrdili da se udala iz interesa i da će igrati u svim njegovim filmovima, to se nije obistinilo. Ovaj par živi u Los Anđelesu sa svojih petoro dece i jednim detetom koje je Kejt dobila u prvom braku.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike