Film “Jadnici” među najgledanijim u Americi

Na trećem mestu najgledanijih filmova u Americi proteklog vikenda bio je film "Hobit: neočekivano putovanje" ("The Hobbit: An Unexpected Journey"), koji se od sredine decembra prikazuje i u domaćim bioskopima.
Četvrto mesto pripalo je filmu "Jadnici" ("Les Miserables"), koji je po mišljenju Američkog filmskog instituta jedan od najboljih filmova 2012. godine. "Jadnici" su filmska adaptacija globalne pozorišne senzacije koju su Klod-Mišel Šenberg (Claude-Michel Schenberg) i Alan Bublil (Alain Boublil) 1985. godine postavili u Britaniji. Ovaj mjuzikl zasnovan je na čuvenom delu Viktora Igoa (Victor Hugo) "Jadnici", koje je u pet tomova prvi put objavljeno 1862. godine.
"Jadnici" donose uzbudljivu priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju. To je večno svedočanstvo o opstanku ljudskog duha. Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga – nakon što je prekršio uslovnu kaznu – nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kad Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hatavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.
Režiju potpisuje Oskarom nagrađeni reditelj filma "Kraljev govor", Tom Huper (Tom Hooper). U filmu igraju Hju Džekmen (Hugh Jackman), Rasel Krou (Russell Crowe), En Hatavej (Anne Hathaway), Amanda Sejfrid (Amanda Seyfried), Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), Saša Baron Koen (Sacha Baron Cohen) i mnogi drugi.
Na petom mestu našao se film koji se odnedavno prikazuje i u domaćim bioskopima – "Haos u kući – matorci dolaze" ("Parental Guidance"), dok je na šestom film koji je kod nas premijerno prikazan 2. januara – "Džek Ričer" ("Jack Reacher").
Uskoro čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Ostavite komentar