U trendu

Najgledaniji filmovi u Americi

Na drugom mestu liste najgledanijih filmova u Americi našao se još jedan debitant – akcioni film „Ladder 49“. To je priča o vatrogascima u kojoj glavne likove tumače Džon Travolta (John Travolta) i Žoakin Feniks (Joaquin Phoenix). Kao što tematika sugeriše, film je usko povezan sa događajima od 11. septembra u Americi. Ostale uloge tumače: Džasinda Beret (Jacinda Barrett), Robert Patrik (Robert Patrick), Moris Čestnat (Morris Chestnut), Bili Berk (Billy Burke) i Baltazar Geti (Balthazar Getty).

Nadrealni triler „The Forgotten“ našao se ove nedelje na trećem mestu liste. U ovom filmu Džulijana Mur (Julianne Moore) igra ucveljenu majku koja je na tragičan način izgubila svog osmogodišnjeg sina. Zaplet filma počinje kada nju obaveste da se takva avionska nesreća nije ni zbila, da njen sin nikada nije postojao, te da se sve to dogodilo samo u njenoj glavi. U filmu uloge tumače i Entoni Edvards (Anthony Edwards), Džesika Hekt (Jessica Hecht), Gari Sinis (Gary Sinise), Skot Nikolson (Scott Nicholson) i Alfre Vudard (Alfre Woodard).

Film „Woman Thou Art Loosed“ debitovao je u samo 408 bioskopa i zauzeo sedmo mesto liste najgledanijih filmova u Americi. U ovoj drami glavna uloga poverena je relativno nepoznatoj Kimberli Eliz (Kimberly Elise). To je adaptacija knjige samopomoći T. D. Džejksa (T. D. Jakes) koja prati život jedne žene dok pokušava da se izbori sa nasleđem fizičkog maltretiranja, zavisnosti i siromaštva.

Prošlonedeljni debitant – film „Shaun of the Dead“, popeo se za dva mesta na listi i ove nedelje zauzeo šesto mesto liste najgledanijih. Film je režirao Edgar Rajt (Edgar Wright). Ovaj film je svojevrsna parodija na horor filmove o zombijima. Premisa filma glasi: „Romantična komedija. Sa zombijima“. Glumačka ekipa je relativno nepoznata, ali je spoj dvaju nespojivih žanrova – komedije i horora – privukao publiku u bioskope.

Još jedan prošlonedeljni debitant – film „Predsednikova kćerka“ („First Daughter“), našao se ove nedelje na devetom mestu liste. Film prati doživljaje predsednikove kćeri tokom njene prve godine na koledžu. Glavna uloga u filmu poverena je Keti Holms (Katie Holmes). Film je režirao glumac i reditelj Forest Vitaker (Forest Whitaker). Predsednika Amerike igra Majkl Kiton (Michael Keaton).

Kao limitirano izdanje protekle nedelje debitovao je film „I Heart Huckabees“. Glavne uloge u ovoj komediji poverene su Džejsonu Švarcmanu (Jason Schwartzman), Izabel Iper (Isabelle Huppert), Dastinu Hofmanu (Dustin Hoffman), Lili Tomlin (Lily Tomlin), Džadu Lou (Jude Law), Marku Valbergu (Mark Wahlberg) i Naomi Vots (Naomi Watts).

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike