najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kad su mali, istražuju…

Deca koja se lako prepoznaju u odnosu na druge po svom originalnom ili drugačijem stilu izražavanja jesu male Vodolije. Vrlo su aktivni i poseduju radoznalu prirodu; imaju ogromnu potrebu za neprekidnim sakupljanjem novih informacija, za saznanjem ili sticanjem nekog novog i “neobičnog” iskustva. Naročito ih privlači sve što se razlikuje od nekih prosečnih merila i standardnih obrazaca.

Deca rođena u horoskopskom znaku Vodolije su otvorenog duha, elokventna, druželjubiva i rano formiraju socijalnu svest, pri čemu umeju da se ponašaju i vrlo slobodoumno. Negoduju pred autoritetima i skalu vrednosti najviše formiraju na osnovu ličnog iskustva, to jest, uspostavljaju svoja individualna merila. Takođe, umeju da se ponašaju vrlo odvažno, hrabro i svojeljubivo. Kazne ili zabrane treba pažljivo primenjivati kod ove dece, jer na njih najčešće deluju kao loš pedagoški metod i u njima podstiču potrebu da se protive svemu što je rigidno. S obzirom na to da su vrlo inteligentni, najbolji način je apelovati na njihovu svest i razum.

Tipične osobine koje izražava ovo dete su radoznalost, nestalnost, kreativnost, slobodoumnost i originalnost u stilu izražavanja.

Ako je vaše dete Vodolija, kod njega podstičite sledeće osobine: uvažavanje određenih standarda, prihvatanje radnih navika i “pravila ponašanja”, naročito usvajanje obaveza, emocionalnu brigu o drugima, saosećajnost, koncentraciju i istrajnost.

Najvažnija interesovanja malih Vodolija su svi oni različiti sadržaji koji omogućavaju njihovo mentalno i misaono angažovanje: sfera umetnosti, polje komunikacija, govorno jezičko izražavanje, usvajanje višejezičnosti, novinarstvo, izdavaštvo, trgovina, putovanja, turizam, šou-biznis ili neki istraživački rad.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike