U trendu

Koji je znak najbolji roditelj? (2)

Vaga
Vi ste opušten roditelj koji je u stanju da svoju decu nauči dobrim manirima. Ohrabrujete ih da se lepo oblače i da neguju svoja interesovanja. Prezirete disharmoniju u porodici. Vaša neodlučnost može biti veoma frustrirajuća za vašu decu, koja žele brze odgovore. Ali kao što ste već utvrdili, vaša deca mogu da vas vrte oko malog prsta.

Škorpija
Možete tražiti strogu disciplinu, ali ipak velikodušno nagrađujete svoju decu za napore koje čine. Međutim, ne podnosite da ih vidite kako traće svoje vreme i potencijal. Možete biti veoma zahtevni u onom što očekujete od njih i možda će vam biti teško da ih razumete ako je njihov stav prema životu drugačiji od vašeg. Vaš odnos s decom je veoma napet i emotivan. Međutim, sva vaša ljubav i pažnja uvek je tu za njih. Imate dobru sposobnost da pogodite šta treba vašoj deci, a vaša bujna mašta omogućava vam da uđete u njihov svet. Majka Škorpija ima snage da lagodno i delotvorno vodi računa o poslu, porodici i domaćinstvu u isto vreme.

Strelac
Ako ste mama Strelac, možete da se potajno bojite da niste dorasli odgovornostima majčinstva, a ako ste tata Strelac, vi ste primer nevoljnog oca. Međutim, vaš prirodni entuzijazam čini vas idealnim roditeljem. Jednom kada odlučite da imate decu, bićete potpuno sentimentalni kada su oni u pitanju i želećete da se žrtvujete za njih. Fasinirani ste razvojem svoje dece i želećete da ih učite da čitaju u ranim godinama. Pazite da vas vaš entuzijazam ne učini suviše zahtevnim. Možete biti veoma zabavan roditelj ako svoj posao shvatite ozbiljno. Zainteresovani ste da vaša deca učestvuju u raznim aktivnostima, kako u školi tako i van nje.

Jarac
Majke Jarčevi žele da se vrate na posao što ranije nakon porođaja jer teško podnose gubitak finansijskih sredstava. Očevi Jarčevi često padaju u zamku – budu suviše nepristupačni i daleki, iako oni to poriču. Roditelji Jarčevi treba da slušaju članove svoje porodice kada im oni kažu da treba da se odmore. Iako ste duboko u sebi nežni i emotivni, veoma ste dobri u sakrivanju svojih osećanja, a to može ostaviti utisak da ste hladni, iako to ne želite.

Vodolija
Veoma ste strpljivi sa svojom decom i ona obožavaju vaš talenat za pričanje priča. Možda će način na koji odgajate svoju decu biti neuobičajen. Pažljivo slušate šta vaša deca imaju da kažu, a prema njima se odnosite kao prema odraslima. Puni ste topline i brige iako ne volite uvek da pokazujete svoje emocije. Obrazovanje vaše dece veoma vas interesuje. Želite da ih odgajite da budu nezavisni. Jedina zamka u koju možete da upadnete je to što pretpostavljate da vaša deca vide život na isti način kao i vi.

Ribe
Iako ste nekada suviše opušteni i nedostaje vam discipline, vi ste divan roditelj. Razlog je to što razumete dečji svet pošto ga zapravo nikada niste ni napustili. U stanju ste da uradite sve što je moguće da pomognete svojoj deci da ostvare svoje potencijale i da im date podršku. Ali, nemojte da ostvarujete svoje želje preko svoje dece. Pametna deca obično nemaju problema da vas vrte oko malog prsta. Ipak, ne dozvolite sebi da postanete otirač za svoju decu ili partnera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar