Značenje astroloških kuća (2)

Foto: Herwigclaeys0/Pixabay.com

Svaka kuća, koja je, da ponovimo, u neposrednoj vezi sa podznakom, ima svoje posebno značenje u horoskopu.

KUĆA SEDMA (DESCEDENT)

Nasuprot je ascedentu, koji označava izlazak Sunca, znači, početak – to je prva kuća, Descedent označava zalazak Sunca. Predstavlja zajednički život, brak, udruživanje, razvod, razne ugovorne i sudske parnice, sve ono što osobu vezuje i razdvaja od nečega ili nekoga.

KUĆA OSMA (MORES)

Obeležje ove kuće je tamno, crno, obavijeno mrakom. Ova kuća simbolizuje smrt, okulne stvari, strah, parapsihologiju, drugi svet, crnu magiju, samoubistva i nestanke, posledice smrti (nasledstva), psihičke moći i nemoći, sudbinu. Osobe kod kojih je izražena, često odlično pogađaju sudbinu iz karata, šoljice za kafu, odlični su medijumi.

KUĆA DEVETA (PEREGRINATIONES)

Obeležje ove kuće je kretanje: duža i kraća putovanja, kretanje kroz školovanje, uzdizanje: vera, filozofija, govori nam o snovima, intuiciji.

KUĆA DESETA (REGNUM)

Obeležava društveni položaj, ambicije, počasti, razne afirmacije, uspon i slavu. Ova kuća vlada profesionalnom delanošću, uspehom u profesiji i zvanju.

KUĆA JEDANAESTA (AMICI)

Pretposlednja kuća nam govori o odabranim prijateljima, produhovljenoj ljubavi, objektivnosti, praštanju, ravnoteži, simpatijama.

Nasuprot je petoj kući, govori o promišljenosti i obuzdanim osećanjima. Platonska ljubav je smeštena baš u ovu kuću.

KUĆA DVANAESTA (IMINICI)

Pridev veliko je dominantan za obeležje ove kuće: velika iskušenja, velike bolesti, velike životinje, veliki ratovi. Govori o onome što je sakriveno, u smislu bolnice, zatvora, mesta gde se pati. Takođe, ona je mesto za manastire, samoću, tugu, ropstvo. U njoj je sve što je suprotno heroizmu i svakodnevnom, uobičajenom. Predstavlja nevidljive neprijatelje, kriminalce i razna iskušenja.

Ostavite komentar