U trendu

Otkrivamo kakva je srodna duša vašeg horoskopskog znaka

Srodna duša nije vaš idealan partner. Reč je o osobi koja vas podstiče na lični rast, na prevladavanje prepreka i ograničenja u životu, a takvi odnosi nekad mogu biti i zahtevni. Svakako je reč o nekom posebnom ko dolazi u naš život i menja ga…

Ovan

Vaša srodna duša je neko ko će vas naučiti da malo zastanete u životu, pogledate oko sebe, povedete više računa o ljudima koji vas vole. To je neko ko će biti dovoljno snažan da se izbori s vašim egom i pokazati vam kako nekad sami sebe sabotirate, a što radite zbog nagona za pobeđivanjem i potrebe da budete prvi i glavni.

To neće biti neko ko će vas pasivno posmatrati dok donosite pogrešne odluke i zabijate se glavom u zid. Reč je o osobi koja će imati dovoljno snage i hrabrosti da vas pogleda u lice i kaže vam sve što misli o vama i time vas podstakne na razmišljanje.

Bik

Vaša srodna duša je neko ko će vas primorati na izlazak iz zone sigurnosti, pomoći vam da shvatite da možete i zaslužujete više od onoga što mislite. Ta osoba vidi vaše prave vrednosti, dok ih vi zanemarujete i negirate.

To je neko ko će vas probuditi iz lenjosti, pasivnosti, podstaći na akciju. Skloni ste da stvari zadržavate kakve jesu, a takvim načinom zadržavate život na mestu. Vaša srodna duša vidi vaš potencijal, vidi stvari koje možete da ostvarite, a koje se vama čine daleke i nedostižne. S njom idete ka napred, zato ne pružajte otpor!

Blizanci

Posebna osoba za vas je ona koja će vas prizemljiti, fokusirati na jednu stvar, pokazati vam da upornost i istrajnost u životu vode do vrhunskih rezultata. Ona će vam svojim primerom pokazati kako se boriti za ono što je bitno u životu. S njom ćete shvatiti koliko propuštate kad pobegnete ili okrenete glavu od problema. Pružiće vam stabilnost koja vama često nedostaje.

Vaša srodna duša ceniće vaš detinjasti i zaigrani duh, ali vam i pomagati da odrastete, odnosno da budete odrasla osoba u situacijama kada je to zaista bitno za vas.

Rak

Osoba ste koja često najbolnije lekcije dobija od porodice. Zato je vaša srodna duša neko ko će moći da vam pruži ono što niste dobili u detinjstvu, od roditelja, ali istovremeno će vam i pokazati da je nužno da se pobrinete sami za sebe, prihvatite se, budete sami sebi podrška.

Ona će vas svojim postupcima primorati da se zauzimate za sebe i ne dopuštate nikome da vas ugrožava. Pokazaće vam kako da povuče granice prema drugima i zaštitite sebe. Istovremeno će vam dati onaj osećaj pripadanja i sigurnosti kojima toliko težite.

Lav

Srodna duša skida vaše maske, izvlači iz vas autentično ‘ja’. Ne dopušta vam da glumite kako biste osvojili obožavanje drugih. Možda će vas zaboleti kada vam pokaže da niste savršeni i da vi imate mane i slabosti koje krijete od drugih.

Ona će vas primorati da svoju ranjivost izvučete na svetlost dana. Voleće vas u celosti, pokazujući vam kako da prihvatite svoje nesavršenosti i zavolite sami sebe takvi kakvi jeste. Ona vas spaja s vašim srcem jer vi ste vaša srčanost, pokazuje vam kako da strastveno živite svoj život i iskoristite svoje kreativne potencijale.

Devica

Toliko znate da budete kritični i osuđujući, ne samo prema sebi, već i prema drugima, a svoju srodnu dušu prepoznaćete po tome što će vam ukazati upravo na to. Pomoći će vam da shvatite kako da budete zadovoljni s onim što imate i da je i dobro, dovoljno dobro. Možda će i ona biti kritična prema vama kako biste upoznali taj deo sebe i shvatili njegovu toksičnost.

Možda ćete kroz nju naučiti da vas perfekcionizam vodi u trajno nezadovoljstvo i život kojem nedostaje opuštenosti i uživanja. Divno je kad upoznate nekog ko vam dokazuje da ste vredni ljubavi, upravo takvi kakvi jeste.

Vaga

Potrebna vam je srodna duša koja će vam pomoći da cenite svoju nezavisnost i trenutke koje provodite u samoći. Vaša srodna duša je osoba koja će vam pomoći da shvatite kako se uzaludno dokazujete drugima s ciljem da biste bili prihvaćeni. Previše mislite na druge i skloni ste da zanemarite sopstvene potrebe.

Kada vam zasmeta njena sebičnost, znajte da je to nešto što ponekad treba da dopustite i sebi. Kada vam zasmeta njeno ‘ne’, naučite da i vi tu reč plasirate onome što vas ugrožava. Samodovoljnost je vaša životna misija, a vaša srodna duša doći će kako bi vam pomogla da to i ostvarite.

Škorpija

Vama je potreban neko kome možete verovati, uz koga se možete opustiti bez straha da ćete biti iznevereni ili razočarani. Bojite se ako vas neko zaista vidi, ako s nekim uspostavite duboku intimnu vezu, da ćete biti odbačeni. A osoba koja vam je suđena insistiraće upravo na tome, na otvaranju i prepuštanju s poverenjem.

Vaša srodna duša pokazaće vam ljubav kroz koju ćete shvatiti da seks nije glavni i osnovni sastojak odnosa, već da je to samo skromna zamena za ljubav koja podrazumeva poštovanje, prisutnost i prihvatanje. Uz nju shvatate svoju snagu i unutrašnju moć.

Strelac

Potrebna vam je srodna dušu koja će vam pomoći da otkrijete smisao svog života, a to otkrivanje dolazi kroz upuštanje u avanture nepoznatog ishoda. Reč je o osobi koja će vam pomoći da u sebi razvijete veru u sebe i život. Nekad je to težak put jer treba zaceliti sva ona razočarenja iz prošlosti i one poraze i gubitke vere.

S njom prepoznajete sve one svoje nesigurnosti zbog kojih propuštate da ostvarite svoje snove. Jednom davno, pre rođenja dogovorili ste susret u ovom životu kako bi vam pomogla da dosegnete smisao svog postojanja. A kad se to dogodi, moguće je da će ona otići iz vašeg života.

Jarac

Vama treba neko ko će vas videti, ne kao ozbiljnu, ponekad i krutu osobu, već dotaći one vaše ranjive i osetljive delove vas koje toliko vešto skrivate. Ona će biti uz vas dok se ostvarujete kroz karijeru, dok koračate prema svojim životnim ciljevima, ali onog trenutka kada tamo stignete, lako je moguće da vaša srodna duša oseti kako vam više nije potrebna, da se oseti zanemareno i nepotrebno.

Na vama je da prepoznate njenu ulogu i zahvalite joj na svemu, odate joj priznanje što je bila uz vas u najtežim trenucima vašeg života. Nemojte to zaboraviti!

Vodolija

Vi ste osoba slobodnog duha, puno toga možete sami, nezavisni ste, ali da li vam je ikada palo na pamet da ne morate baš sve sami. Srodna duša ulazi u vaš život kako bi vam pokazala da ste vredni ljubavi, pažnje i da ponekad u životu morate da potražite pomoć i podršku. Ona je neko ko ne osuđuje i ne kritikuje vaše snove i ideje.

Pokazuje vam šta je realno i moguće i da je za prave stvari nekada potrebno i pravo vreme. I ako se upustite u taj odnos, shvatićete da vam on neće oduzeti ono što vam ja najbitnije – a to je vaša sloboda i vreme koje imate za sebe.

Ribe

Vi ste se skloni da se povučete od drugih, nepoverljivi ste. Kako i ne biste bili, toliko mnogo osetljivosti i ranjivosti ponekad treba zaštititi. Ali srodna duša vas tera da izađete iz iz svoje sigurne zone. S njom se možete emocionalno povezati na vrlo dubokom nivou.

Njenim ulaskom u vaš život primetićete kako drukčije vidite ljude koji vas okružuju. Shvatate da ste nekima dopuštali više nego što ste smeli. Ona vidi vaše kreativne potencijale, ohrabruje vas da ih živite i pustite u svet. I ne dopušta vam da se na duže vreme osamljujete i budete zabrinuti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.