U trendu

ArtLink-ov dobrotvorni bazar primenjene umetnosti

BEOGRAD – Umetnička asocijacija ArtLink i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka organizuju prodajnu ArtLink-ovu izlozbu radova primenjene umetnosti 22. i 23. decembra prostorijama Zavoda na kojoj će biti dostupni radovi iz različitih oblasti primenjenog stvaralaštva kao što su keramika, tekstil, koža, nakit, minijatura, fotografija, grafika…, najavili su iz Art linka.

Novogodišnji bazar deo je ArtLink-ove humanitarne inicijative Umetnici umetnicima, čiji je cilj podrška mladim muzičkim talentima.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi studija za keramiku Đir autora Milice Pterović, umetnički nakit brendova Numen Porcelan, TOTA art forms i Delightme, tilda tekstilne lutkice DA-NA-NA predmeti od kože senografa Ksenije Terzić, minijature Simone Pavlović, potom slike, grafike i fotografije renomiranih umetnika Nikole Žigona, Zorice Obradović Lončar, Budimira Dimitirjevića, Maria Đikovića, Mie Medaković Topalović, Jakše Vlahovića i Marije Dokmanović.

„U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i da uspostave komunikaciju sa publikom na način na koji su to ranije činili, ArtLink je kreirao novu platformu i fond Umetnici za umetnike. Poseban značaj za ArtLink ima saradnja sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka kao institucijom koja na višeslojan način u središtu svojih aktivnosti ima umetnost, kulturu i njihov društveni kontekst. S druge strane ArtLink se bavi prepoznavanjem i podrškom inovativnih modela umetničkog izraza, njihove prezentacije, kao i promocije“, rekla je umetnički direktor i osnivač ArtLink asocijacije, pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.