U trendu

Avantura za mlade svih uzrasta

Postoje likovi kao što su gusari, koji su se često pojavljivali u avanturističkim romanima za mlade; postoje elementi dobre priče za sve uzraste, kao što je potraga za dragom osobom; postoje i neki prilično popularni likovi horor priča, kao što su vampiri; a nađe se i neko dovoljno umešan, kao nagrađivani britanski autor Džastin Somper, da sve to spoji u veoma zanimljiv roman, čiji je naslov "Vampirati: Demoni okeana".
U 26. veku, kada je svet dobrim delom potopljen, u mestašcetu Zaliv Polumeseca, koje se nalazi na istočnoj obali Australije, žive tinejdžeri-blizanci, Grejs i Konor Tempest, svetioničareva deca. Oboje su posebni – Grejs je izuzetno pametna, ne samo za svoje godine, a Konor veoma spretan i talentovan sportista. Uz to ih je i otac (majka im je umrla toliko rano da je i ne pamte) naučio da misle svojom glavom, pa se nikako ne uklapaju u svoju sredinu; lokalno stanovništvo bi volelo da ih nekako "uproseči". Nakon što im otac umre, blizanci ostaju bez igde ikoga, kao i bez ikakve imovine. Bežeći iz sredine u kojoj ih niko ne voli, oni kradu brod koji je nekad pripadao njihovom ocu i otiskuju se na pučinu.
Podiže se strahovita oluja koja im uništava brod, i blizanci prvi put u životu bivaju razdvojeni. Konora spasavaju gusari i primaju ga kao člana posade – mlad je, snažan, spretan, brzo shvata i posada ga smatra simpatičnim momkom. I Grejs dospeva na jedan brod, ali je posada tog broda prilično neobična i veoma tajanstvena. Ona u početku skoro ništa ne zna o njima, jer je, svoje bezbednosti radi, zaključana u kabinu. Međutim, inteligentnu i radoznalu Grejs nije moguće dugo zadržati zaključanu; ona se upušta u istraživanje koje bi je moglo koštati života. Brat i sestra ne zaboravljaju jedno drugo, veruju da je ono drugo, uprkos svemu, uspelo da preživi i ne odustaju od želje da ponovo budu zajedno, ali je veliko pitanje ne samo hoće li im potraga uspeti već i hoće li poživeti dovoljno dugo da uopšte mogu nekog da traže.
"Vampirati: Demoni okeana" je roman u kome imate i pirate, i vampire, i nevinu devojku u opasnosti, dopadljive likove kao i barabe, sukob starog i novog viđenja stvari, sukob birokratije i odbijanja da se povinuje pravilima, prijateljstvo, ljubav između brata i sestre, ljubav između oca i dece, puno avanture i dobre zabave. Dobar roman za mlade i sve koji se tako osećaju ili bi želeli da se sete mladosti. Uz to, tek je početak, pa sa nestrpljenjem iščekujete nastavke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.