U trendu

Bajaga i Instruktori predstavili nove članove benda u Bitef Art kafeu

BEOGRAD – Bajaga i Instruktori su na dva ekskluzivna, rasprodata klupska koncerta u beogradskom Bitef Art kafeu zvanično predstavili nove članove benda – basistu Vladimira Čukića i bubnjara Marka Kuzmanovića, saopštili su iz Bitef Art kafea.

Radi se o mladim, ali proverenim muzičarima koji su već sarađivali sa legendarnom grupom, kao gosti na novijim albumima.

Čukić je došao na mesto Miroslava Cvetkovića Cveleta, koji je u bendu bio od osnivanja, 1984, dok je Kuzmanović treći bubnjar Instruktora, posle člana originalne postave Vlade Golubovića i Čede Macure, koji je na njegovo mesto došao 1996.

Osvežen energijom koju je donela nova ritam sekcija, uz specifičan ambijent, karakterističan za svirke u intimnijem prostoru, bend je dve večeri zaredom održao sjane koncerte koji su trajali više od dva sata.

Atmosfera je bila uzavrela odmah od uvodne „Sa druge strane jastuka“, da bi se nastavilo uz „442 do Beograda“, „Red i mir“… Posebnu poslasticu za obožavaoce su predstavljale numere koje je čuveni bend poslednjih godina retko izvodio uživo ili ih je, posle duže vremena, vratio u repertoar – „Mali slonovi“, „Tekila gerila“ uz uvod iz pesme „Pustite me, druže“, „Ako treba da je kraj“, „Suza“, „Bilo bi lako“…

Repertoar tokom dve večeri nije bio identičan, pa su oni koji su ispratili oba koncerta imali poseban ugođaj.

Bend koji iduće godine slavi 40 godina postojanja nije ni ovoga puta izostavio hitove koji su neizbežni u set listi – „Godine prolaze“, „Život je nekad siv, nekad žut“, „Vesela pesma“, „Plavi safir“, „Ti se ljubiš“, „Moji drugovi“… Uz „Kad hodaš“ ceo prostor su obasjala svetla mobilnih telefona, a rasvirana „Tišina“ označavala je kraj zvaničnog dela.

Bis je bio posebno emotivan jer su se nanizali „laganići“ („Poljubi me“, „Zažmuri“, „Tamara“, „Ruski voz“, „Otkada tebe volim“), uz tradicionalnu gitarsku „grmljavinu“ pred spuštanje zavese („Samo nam je ljubav potrebna“).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar