U trendu

Balet mladih na sceni Teatra Vuk

BEOGRAD – Kompanija Balet mladih premijerno će se predstaviti beogradskoj publici programom Gala koncerta u subotu, 26. oktobra, na sceni Teatra Vuk u Beogradu s početkom u 20.00.

Rukovodilac kompanije, balet majstor Bahram M. Juldašev, zaslužni umetnik Ruske Federacije, postavio je kompletan program Gala koncerta uz asistenciju s primabalerinom Ivankom Lukateli, Milicom Bezmarević, Milom Stijak i s korepetitorkom Anom Spremić.

Kako je saopštila ta baletska kompanija, publici će biti prikazani delovi iz „Pahite“, „Kopelije“, „Uspavane lepotice“, „Rajmonde“ i varijacije iz repertoara klasičnog baleta.

Premijeri će prvi put prisustvovati u Beogradu učenice Baletske škole iz Gračanice, koja je osnovana u saradnji s Institutom za umetničku igru.

Mlade balerine imaće priliku da posete Balet Narodnog pozorišta, Konak kneginje Ljubice, a balet majstor Bahram Juldašev održaće im masterklas.

Kompaniju Balet mladih osnovao je Institut za umetničku igru a podržana je od strane Fondacije za mlade talente grada Beograda i Teatra Vuk, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.