Bogat kulturni život u Novom Sadu

NOVI SAD – U okviru programa „Kaleidoskop kulture“ sutraće simbolično u 20.21 časova, na Bulevaru Mihajla Pupina, gde se nekada nalazio čuveni novosadski korzo, biti održan veliki koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Aleksandrom Kojićem i solistima Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin“.

Direktor Fondacije “Novi Sad 2021”, Nemanja Milenković, podseća da program Kaleidoskop kulture neguje kulturu zajedništva i dodao da je reč o organizaciono izuzetno zahtevnom događaju koji ne bi mogao biti realizovan bez povezivanja različitih aktera, ali ni bez samih Novosađana.

Organizatori su se odlučili da muzikom Šostakoviča, Bizea, Rosinija i drugih velikih kompozitora zatvore jednu od glavnih saobraćajnica u Novom Sadu kako bi građani svoju dnevnu rutinu podredili ovim velikanima i tako Novi Sad sami svrstaju u red metropola i Evropskih prestonica kulture.

Inače, u Fondaciji “Novi Sad 2021” ističu da “Kaleidoskop kulture” i dalje živi i radi na tome da što više kulturnih i kreativnih sadržaja približi građanima.

Večeras će Novi Sad ugostiti savremeni cirkus, jedinstveni festival u regionu “Cirkobalkana” koji je nastao od strane entuzijasta i zaljubljenika u cirkus, a njihove predstave Novosađani će moći da isprate do 22.septembra.

Takođe, u nedelju, 16. septembra, publika će imati priliku da pogleda premijeru lutkarske predstave za odrasle „Zatvorenik i Šestoprsti“ u Pozorištu mladih, dok će premijera predstave „Krvave svadbe“ biti premijerno izvedena 18. septembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Od 22. septembra u sklopu platforme “Kaleidoskop kulture” posetioci će moći da prošetaju i kroz nasleđe i zavire u tri dvorišta u Almaškom kraju, a zabava za najmlađe će biti premijerno izvođenje opere za decu „Čarobna frula“ koja je zakazana za 23. septembar u dvorcu Eđšeg.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.