U trendu

„Boško Buha“ slavi 71. rođendan maratonom „Neši s ljubavlju“

BEOGRAD – Pozorište „Boško Buha“ obeležava 71 godinu rada trodnevnim maratonom predstava pod nazivom „Neši s ljubavlju“ koji predstavlja sećanje na drage prijatelje i kolege koji su preminuli u septembru ove godine Nenada Nenadovića, glumca i Mihaila Todorovića Kepu, ispicijenta.
Maraton počinje 13. oktobra u 19 časova, izvođenjem predstave „Mačor u čizmama“ Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića, u kojoj je Nenad odigrao svoju poslednju ulogu.

Izvođenje ove predstave će svojim nastupom uveličati Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner, koji su za nju komponovali muziku.

Maraton se nastavlja 14. oktobra u 20 časova izvođenjem predstave „Krčmarica Mirandolina“ Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića, a završava se 15. oktobra u 20 časova izvođenjem predstave „Florentinski šešir“ Ežena Labiša u režiji Darijana Mihajlovića.

Nenad Nenadović je igrao u sve tri predstave.
Osim toga, biće objavljeno on line dopunjeno izdanje Monografije koja je izašla povodom 70 godina rada Pozorišta „Boško Buha“.

Pored ostalih tekstova, u njoj se nalazi intervju sa Nenadom Nenadovićem, ali i sa Mihalom Todorovićem Kepom, koji je podelio svoje uspomene o Pozorištu od njegovog osnivanja 1950. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.