U trendu

Da li je uručena Nobelova nagrada Bobu Dilanu?

Detalji dodele Nobelove nagrade za književnost Bobu Dilanu drže se u tajnosti i niko ne zna šta se događa, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Švedska akademija, koja dodeljuje tu nagradu, još u sredu je saopštila da će Dilan primiti diplomu i medalju tokom posete Štokholmu na „maloj i intimnoj ceremoniji“, kako je Dilan i želeo.

Akademija je navela i da je nameravala da to otkrije na jednom od Dilanovih koncerata – u subotu i nedelju u Stokholmu i 9. aprila u Lundu.

Sekretarka Akademije Sara Daniju objavila je u petak na svom blogu da se sprema za koncerte Boba Dilana 1. i 2. aprila u Štokholmu.

Početkom prethodne nedelje Daniju je kazala da Dilan neće održati tradicionalan govor prilikom dodele, ali da će snimljena verzija verovatno kasnije biti objavljena.

Da bi primio nagradu od 903.000 dolara, Dilan mora da održi taj govor u roku od šest meseci od zvaničnog proglašenja nagrade, odnosno od 10. decembra, ali on ne mora da bude održan u Stokholmu.

Kao primer, Rojters navodi britanskog romanopisca Doris Lesing, koja je nagradu dobila 2007. godine, a koja je pisani govor poslala švedskom izdavaču, koji ju je pročitao na ceremoniji u Stokholmu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar