U trendu

Dani komedije: Veliki gubitak za srpsko pozorište i komediju

JAGODINA – Smrt doajena srpskog glumišta, pozorišnog, televizijskog i filmskog glumaca Vlasta Velisavljevića, dobitnika najvišeg priznanja 46. Pozorišnog festivala najboljih
komediografskih ostvaren Srbije „Dani komedije“ u Jagodini – „zlatnog ćurana“ za životno delo, veliki je gubitak za srpsko pozorišt i komediju, izjavila je danas Tanjugu urednik programa Kulturnog centra u
Jagodini Zorica Stojinović.

„Zlatnog ćurana“ Veliisavljević je dobio 2017. godine.

Bio je omiljen glumac na „Danima kodije“ i dobitnik nagrade „Nikola Milić“, stručnog žirija 2013. godine, za najbolju epizodnu ulogu Tase u „Sumnjivom licu“ Branislava Nušića Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dodala je Stojinović.

U obrazloženju nagrade „Zlatni ćuran“ stoji i da je „popularni glumac, ostvario je preko 360 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji i po tome je rekord ne samo u našoj zemlji već i u svetu“.

Pored ostalih igrao je preko 40 godina u legendarnoj predstavi „Buba u uhu“ Jugoslovenskog dramskog pozorišt, koja je nekoliko puta igrana i na „Danima komedije“. Dramski umetnici su Velisavljevića uvek smatraliu najpoželjnijim partnerom“, kazala je ona.

Stojinović je dodala da će u narednom broju časopisa „Komedija“ izaći intervju koji je u januaru Velisavljević dao ovom stručnom časopisu za pozorište,“možda jedan od njegovih poslednjih“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.