U trendu

Dejan Zečević: Prvi put smo snimali u Specijalnoj brigadi VS

BEOGRAD – Deo ekipe filma „Vojna Akademija 5“, čija je premijera zakazana za 2. oktobar u Sava centru, razgovarao je danas sa novinarskim ekipama u bioskopu Roda Cineplex na Banovom brdu.

Omiljeni junaci domaće publike ovoga puta prolaze kroz nove izazove, od poslovnih, poput kapetana Danijela Stošića koji pokušava da se vrati letenju, do divnih ljubavnih priča, borbe za opstanak veze Roksande i Vasiljevića, ali i borbe za potomstvo Šaše i Klisure.

Reditelj filma Dejan Zečević kazao je da mu je predstavljalo veliko zadovoljstvo da se ponovo druži sa mladim glumcima.

„Prvi put smo imali priliku da jedan deo filma bude sniman u Specijalnoj brigadi Vojske Srbije što nam je pružilo mogućnost da napravimo izuzetno uzbudljive akcione scene. Nadam se da će publika koja inače voli ovaj projekat kroz televizijski format i filmove, umeti da prepozna naš napor da sada napravimo iskorak u kreativnom i produkcionom smislu“, kazao je Zečević.

Glumac Ivan Mihailović kaže da je ekipa filma poput neke sportske ekipe koja ima zajednički duh i nastupa dugo zajednio.

„Volim svoju ulogu u svom filmu i seriji, volim svoje kolege sa kojima sam u proteklih osam godina od kada projekat postoji saznao mnogo o vojsci i pravilima koje tamo važe. Nadam se da će i publika voleti naš film“ kazao je Mihailović.

Glumac Đorđe Stojković napominje da u projektu „Vojna akademija“ zajedno sa svojim kolegama uživa u punom sjaju glumačkog posla.

„Dejan Zečević je izvukao najbolje od nas i verujem da će publika uživati u filmu makar onoliko koliko smo mi uživali snimajući ga“ kazao je Stojković.

Peti nastavak popularnog serijala prati i mlade potporučnike koji se spremaju za specijalnu brigadu i trude da prežive u najvećoj divljini, gde na test stavljaju prijateljstva.

Glavne uloge u filmu tumače Bojan Perić, Nina Janković, Jelisaveta Orašanin Teodosić, Miloš Timotijević, Slaven Došlo, Andrea Ržaničanin, Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Vučić Perović, Viktor Savić, Đorđe Stojković, Miodrag Dragičević, Jovan Jovanović, Davor Golubović, Ivan Mihailović, Dragana Dabović…

Režiju potpisuje Dejan Zečević, a scenario Željko Hubač.

Posle svečane premijere u Beogradu u Centru „Sava“ 2. oktobra u 20.30, slede premijere u drugim gradovima: 3. oktobra u Novom Sadu, 4. oktobra u Kragujevcu i Kraljevu, 5. oktobra u Nišu, 7. oktobra u Obrenovcu, 8. oktobra u Gornjem Milanovcu i 9. oktobra u Banjaluci.

Film će se od 3. oktobra naći na redovnom repertoaru bioskopa širom zemlje i regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.