U trendu

Dino Bajrović otvara ovogodišnji Sarajevo Film Festival

SARAJEVO – Bosanskohercegovački glumac Dino Bajrović otvoriće ovogodišnji Sarajevo Film Festival 13. avgusta u Narodnom pozorištu u Sarajevu, saopštili su danas organizatori manifestacije.

Mladi glumac izjavio je ovom prilikom da je vrlo srećan zbog uloge koja mu je pripala, ali i da oseća veliku odgovornost.

“Sarajevo Film Festival je festival uz koji sam rastao i koji je čak i pre moje odluke da postanem glumac postao deo mene. Takođe mi je važan u profesionalnom smislu kao mladom glumcu, kao festival na kojem mogu da se upoznam sa najboljom svetskom i regionalnom kinematografijom i ljudima iz filmske industrije. Važan mi je i kao čoveku koji je rođen u Sarajevu i koji je ponosan zbog činjenice da se kod nas dešavaju kvalitetni i značajni događaji kao što je ovaj festival, koji je rezultat rada, truda i ljubavi domaćih snaga”, navodi Bajrović.

Bajrović je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a trenutno je na pripravničkom stažu u NP Sarajevo.

Njegovo prvo filmsko iskustvo bilo je u kratkometražnom filmu “Majkino zlato” reditelja Irfana Avdića, u kojem je igrao glavnu ulogu i koji je dobio nagradu za najbolji studentski film na Sarajevo Film Festivalu 2018. godine.

Prvu profesionalnu glavnu ulogu imao je u filmu “Sin” rediteljke Ines Tanović, koji je otvorio 25. Sarajevo Film Festival.

Njegov najnoviji glumački projekat bio je film “Quo vadis, Aida?” rediteljke Jasmile Žbanić, u kojem je igrao jednu od glavnih uloga.

Igrao je i u pozorišnoj predstavi „To nikad nigde nije bilo“ reditelja Dine Mustafića.

Sarajevo Film Festival ulogu domaćina otvaranja svake godine prepušta uspešnim bosanskohercegovačkim filmskim umetnicima mlađe generacije sa željom da otkriva, podržava i promoviše regionalne mlade filmske profesionalce.

U prethodnim izdanjima manifestacije uloga domaćina bila je poverena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo, Mariji Pikić i Belmi Salkunić, kao i glumcima Albanu Ukaju, Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću, Feđi Štukanu i Igoru Skvarici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar