U trendu

Dirigent Kristijan Mandeal večeras otvara koncertnu sezonu

Koncertnu sezonu Beogradske filharmonije, koja je unapred rasprodata, večeras će otvoriti dirigent Kristijan Mandeal uz velikane – Sergeja Krilova na violini i Marija Brunela na violončelu.

Kristijan Mandeal predvodiće orkestar Filharmonije u prvoj „megalomanskoj“ avanturi koja je po svim svojim aspektima predimenzionirana, navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.

Sezonu otvara Bramsov Dupli koncert, sa čuvenim solistima – Sergejem Krilovim i Marijom Brunelom. Slede monumentalna ostvarenja čuvenog Italijana Otorina Respigija, karakteristična po raskošnoj orkestraciji, bogatom zvuku, raznovrsnim orkestarskim bojama i ljubavi prema Rimu.

Publika koja deli istu fascinaciju slušaće Rimske svečanosti, Rimske fontane i Rimske pinije.

Pod sloganom „Nije za svakoga“ Filharmonija će izvoditi repertoar od baroka do najnovijih ostvarenja. Novi ciklusi planirani su „samo“ za: Početnike, Znalce, Zaljubljene, Avanturiste i Megalomane.

Na dva kraja iste muzičke klackalice u kojoj se nalaze kapitalna dela klasične muzike, jasnijeg ili kompleksijneg filozofskog pristupa, nalaze se Početnici i Znalci. Zaljubljeni će uživati u delima sa ljubavnom tematikom, Avanturisti u muzičkim ekstravagancijama, a Megalomani u grandioznim ostvarenjim u smislu izuzetno velikog sastava orkestra ili trajanja – idealno za one kojima ni previše nije dovoljno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar