U trendu

Dve plesne predstave premijerno 30. septembra u Narodnom pozorištu

Savremeni plesni komadi “Password of Essence” i “Ono sve što treba da znate o meni“ u koreografijama Ognjena Vučinića i Luke Stojkovića premijerno će biti izvedeni 30. septembra u 20.30 u foajeu i na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na pozornici obe predstave biće igrači Instituta za umetničku igru: Marija Tomić, Tijana Koprivica, Teodora Vujkov, Jovana Grujić, Katarina Ilijašević, Nina Pantović, Andrea Dobrić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva i Luka Stojković.

Za prvi deo programa je planiran prostor foajea male scene NP, a o predstavi “Ono sve što treba da znate o meni“ koreograf i izvođač Luka Stojković ističe da je u pitanju komedija, satira, smeh, karikatura, bes, lenjost, inat, ljubav prema sebi, kao i neprestani hedonizam.

U drugom, glavnom delu večeri publici će premijerno biti izvedeno plesno delo “Password of Essence” u kome devet igrača svoje telo i emocije doživljavaju na osnovu trenutnih životnih iskustava, sećanja i slika.

Predstava postavlja brojna pitanja i analizira probleme – šta nas čini srećnima, ili tužnima, šta su naši kvaliteti, imamo li kakav plan za sebe, čega se plašimo, šta zaista želimo da promenimo na sebi i oko sebe.

“Obzirom na sva promenjiva stanja stvari, suština je ono stvarno iskonsko što se ne menja i ostaje nepromenjivo”, navodi koreograf Vučinić.

U autorskoj ekipi su i Alesandro Kortini (Scapa), Filip Valjarević i Nikola Sovilj koji potpisuju muziku, Valentina Gajić i Filip Olćan (video i fotografija), dok je asistentkinja koreografa Katarina Bućić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.