U trendu

Džon Batist pobednik sinoćne dodele nagrada Gremi

LAS VEGAS – Sinoć je u Las Vegasu održana 64. dodela prestižnih Gremi nagrada, a njaveći favorit ove prestižne ceremonije u muzičkoj industriji, Džon Batist koji je imao čak 11 nominacija, dobio je najvažnije priznanje za album godine „We Are“, koji je inspirisan „Black Lives Matter“.

Uz glasvnu nagradu Batist je osvojio još pet Gremija.

Silk Sonic, duo u kojem nastupaju Bruno Mars i Anderson Pak, osvojio je nagradu za pesmu i ploču godine za svoj hit inspirisan sedamdesetim godinama „Leave the Door Open“.

Nagradu za najbolji rok nastup su dobili „Fu fajtersi“ za „Making a Fire“, a njihova pesma „Waiting on a War“ je proglašena za najbolju rok numeru.

Fu fajtersi su takođe trijumfovali i u kategoriji za najbolji rok album.

Prema očekivanjima najbolji pop album je „Love for Sale“, Toni Benet i Lejdi Gage.

Za najbolji pop duet proglašena je pesma „Kiš Me More,“ Doje Ket i SZA.

Za najbolji rep proglašen je „Jail“ (Kanye West, Jay-Z), najbolju R&B stvar „Leave The Door Open“ (Silk Sonic), a najbolju kantri pesmu „Cold“ (Ćris Stapleton).

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se video porukom na dodeli Gremi nagrada i zatražo podršku u „pričanju priče o ruskoj invaziji na Ukrajinu“.

U svojoj video poruci Zelenski je uporedio invaziju sa smrtonosnom tišinom koja preti da „ugasi snove i život ukrajinskog naroda“, uključujući i decu, prenosi AP.

„Naši muzičari nose pancire umesto smokinga. Pevaju ranjenicima u bolnicama, čak i onima koji ih ne čuju“, rekao je Zelenski i konstatovao da će se muzika „ipak probiti“.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Pobednike je biralo oko 11.000 članova Rekording akademije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.