U trendu

DŽoni Dep prodao kolekciju portreta za 3 miliona funti

LONDON – Slavni holivudski glumac DŽoni Dep prodao je portrete iz svoje debitanske umetničke kolekcije u rekordnom roku, čime je zaradio tri miliona funti za samo nekoliko sati, preneo je Bi-Bi-SI.

Prodaja portreta organizovana je u londonskoj dvorani „Castle Fine Art“, a bilo je izloženo 780 komada, koji su prodati za svega nekoliko sati, neposredno posle objavljivanja početka prodaje na Instagramu.

Dep je u umetničku kolekciju „Prijatelji i heroji“ uvrstio ljude koji su ga ispirisali tokom karijere, tako da su se ovde našli portreti gitariste Rolingstonsa Kita Ričardsa, holivudske dive Elizabet Tejlor, Oskarovca Al Paćina, kao i kultnog kantautora Boba Dilana.

„Oduvek sam koristio umetnost kao način da iskažem svoja osećanja, a ovo sam uradio da iskažem zahvalnost ljudima koji mi najviše znače, mojoj porodici, prijateljima, kao i ljudima kojima sam se oduvek divio“, rekao je Dep.

U saopštenju za javnost, galerija je istakla da je glumčeva kolekcija „na raskrsnici pop-arta i ulične umetnosti“.

Podsećanja radi, prodaja portreta je usledila nakon završetka sudskog procesa između Dzoni Depa i njegove bivše supruge Amber Herd, kada je osuđena za klevetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар