U trendu

Femix Fest od 12. do 14. marta u Beogradu

BEOGRAD – Festival ženskog stvaralaštva Femix Fest biće održan od 12. do 14. marta u Beogradu, a najveći deo sadržaja biće emitovan onlajn.

Publiku očekuje program muzike, filmova i fotografije, kao i diskusije na mnoge zanimljive teme, a manifestaciju organizuje kolektiv mladih žena FEMIX.

Kako ističu iz direkcije smotre, protekla godina je bila puna kreativnosti i donela novu muziku, fotografije i filmske ideje, iako je prošla u znaku pandemije.

Femix Fest 2021 posvećen je slavljenju autorki u različitim oblastima i pre svega promociji njihovih najnovijih radova.

U okviru muzičkog dela festivala publika će čuti mlade muzičarke i neki novi zvuk, kao i autorke dobro poznate domaćoj sceni: Nataleé, Majka Mara, Sanja Tišma.

Odabrane kantautorke i bendovi koji će nastupati biće deo novog izdanja poznate muzičke kompilacije “Femikseta 9”, zajedno sa devojkama koje su do skoro razvijale svoje veštine u okviru FemixEdu programa.

Posebno mesto u programu imaće nastup učesnica Rok kampa za devojčice.

U pitanju je nova generacija sasvim mladih muzičarki koja se razvija kroz te kampove koji nastaju širom regiona.

Mlade filmske autorke takođe su deo ovogodišnjeg Femix Festa i na festivalu će biti prikazani odabrani kratki filmovi polaznica FemixEdu programa, kao i dugometražni film autentičnog rukopisa ženskih stvaralaca.

Biće prezentovana i javna čitanja filmskih scenarija, na kojima će publika imati priliku da prva čuje nove ideje koje će se tek pretočiti u film, ali i da razgovara sa autorkama tih tekstova.

Pored muzike i filma, na programu je i grupna izložba fotografija koja će biti otvorena 13. marta, čija je kustoskinja Ana Simona Zelenović.

Na toj postavci naći će se fotografije 10 autorki koje su u prethodnom periodu bile deo spomenutog FemixEdu programa.

Femix Fest će takođe značajan deo programa posvetiti razgovorima – tribinama o umetnicama i autorkama u poeziji, stripu i street-artu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.