U trendu

Festival „Dok’n’Ritam“ od 14. do 17. juna u Beogradu

BEOGRAD: Sedmo izdanje Festivala „Dok’n’Ritam“ biće održano od 14. do 17. juna u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu i rok za prijavu filmova nedavno je i zvanično produžen do 2. maja, saopštila je direkcija ovog festivala muzičkih dokumentarnih filmova.

Prema pravilima, autori mogu prijaviti ostvarenja nastala u poslednje tri godine, od 2019. do 2022, dok trajanje filma (minutaža) nije određeno.

Dodeljuje se glavna nagrada za najbolji film koja se sastoji od skulpture čuvenog vajara Vitolda Košira i novčanog iznosa (450 evra u dinarskoj protivvrednosti), kao i Specijalno priznanje i Nagrada publike.

Festival “Dok’n’Ritam” prvi je i jedini tog tipa u Srbiji koji promoviše muzički dokumentarni film i smešten je u DK Studentski grad.

Osim projekcije filmova, veoma bogat program ima i prateće sadržaje – tribine, predavanja, promocije knjiga o muzici, panele, u kojima učestvuju muzičari ili publicisti, kritičari, novinari, PR menadžeri.

Podrazumeva se da na festivalu uvek ima i koncerata rok bendova, pretežno na otvaranju i zatvaranju manifestacije.

Glavni događaj se odvija napolju pod otvorenim nebom uglavnom pred velikim brojem mlade publike koja pomno prati sva dešavanja na festivalu.

Stručni žiri za nagrade čine uvek po jedna osoba iz ovih branši – filmski reditelj, filmski kritičar i muzičar.

Kako je navedeno u pravilima konkursa, autor može da prijavi više od jednog filma na festival, ali svaki projekat mora da sadrži posebnu prijavu, ne da reditelj u istoj prijavi šalje više filmova.

Neophodno je da prijava sadrži kratak sinopsis filma, biografiju reditelja, a sva ostvarenja van engleskog govornog područja moraju da imaju titlove na engleskom jeziku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.