U trendu

Festival knjige u Čumićevom sokačetu od 10. do 14. maja

Festival knjiga i kjiževnosti „Čumić Book fest 2017“ biće otvoren večeras u 20.00 u Čumićevom sokačetu u Beogradu pod sloganom „Budi čovek, čitaj, dodji u Čumić!“.

Ovogodišnji festival, na kome će biti predstavljeno oko 100 izdavača, otvoriće dobitnik Evropske nagrade za književnost Darko Tuševljaković.

U delu „Programi i ljudi“ najavljeno je „malo priče sa pravim ljudima“, odnosno, svako popodne posetioci će moći da razgovaraju sa stvaraocima i kritičarima medju kojima su Vladimir Tabašević, Peca Popović, Jasminka Petrović, Srdan Golubović, Milan Vlajčić, Aleksa Gajić, Ognjenka Lakićević, Bojan Marjanović i drugi.

Na festivalu će biti predstavljeni i najnoviji naslovi „Arzamas“ Ivane Dimić, „Tiho teče Misisipi“ Vladimira Tabaševića, „Ja mrzim internet“ Džareta Kobeka, „Toni Pagoda i njegovi prijatelji“ Paola Sorentina, „Jaz“ Darka Tuševljakovića, „O čemu govorim kada govorim o trčanju“ Harukija Murakamija, „Priča o novom prezimenu“ Elene Ferante, „Ljubavna pisma guglu“ Ognjenke Lakićević, biografija Džejmsa Brauna „Ožeži pa beži“ i drugi.

Novina na ovogodišnjem festivalu je učešće mladih talentovanih dizajnera i umetnika koji će se predstaviti svojim vidjenjem savremenih dizajnerskih, grafičkih i modnih tendencija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.