U trendu

Filmski susreti u Nišu od 21. do 27. avgusta

PALIĆ – Direktor Filmskih susreta Srđan Savić rekao je danas da će festival glumačkih ostvarenja biti održan od 21. do 27. avgusta u Nišu, a do kraja jula biće poznati filmovi učesnici, i pod kojim uslovima može biti održan tradicionalno na Letnjoj pozornici Niške tvrđave.

„Okolnosti mi se čine da ćemo sasvim sigurno organizovati festival na Letnjoj pozornici, prema svim najavama koje imamo u ovom trenutku. Najverovatnije ćemo dobiti dozvolu od Gradskog štaba za vanredne situacije“, rekao je Savić.

Nakon predstavljanja Asocijacije filmskih festivala Srbije (AFSIS), čiji su Filmski susreti član, na konferenciji za novinare na Festivalu evropskog filma na Paliću, Savić je rekao agenciji Tanjug da će njegov festival morati da se obrati i republičkom Kriznom štabu, da vide koliki će biti dozvoljen broj posetilaca.

Savić je rekao da sada zbog malo povoljnije epidemiološke situacije očekuje da će „Filmski susreti“ biti održani pred punim ili makar dvotrećinskim kapacitetom Letnje pozornice, koja prima oko 2.600, a sa dodatnim tribinama stane i 3.000 posetilaca.

„Nadamo se najpovoljnijim mogućim okolnostima. Festival je vezan za Letnju pozornicu, koja je postala sinonim festivala, kao najveća pozornica pod otvorenim nebom u Srbiji. Ako ne, prilagođavaćemo se okolnostima“, rekao je Savić.

Prema njegovim rečima, Festival glumačkih ostvarenja Filmski susreti imaće zanimljiv program, sa dvadesetak filmova, gde će biti mnogo srpskih premijera, a možda i neka svetska.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.