U trendu

Forum od opravdanju stvaralaštva u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Internacionalni „Forum o opravdanju stvaralaštva“ biće održan u Narodnom pozorištu u Beogradu 15. i 16. novembra (19:00), saopštili su danas organizatori.

Forum će biti posvećen temi „Entropija i stvaralaštvo“, odnosno njihovoj večnoj i međusobnoj borbi, a biće održan u formatu žive i aktivne diskusije na sceni između učesnika koje će voditi moderator iza scene, kaže se u saopštenju.

„Pored diskusije, publika će imati priliku da uživa u performansima Marka Stojanovića, našeg najpozntijeg pantomimičara i spektakularnim plesačima koji će izvesti specijalno osmišljenu tačku za FORUM sa UV svetlima“, naveli su organizatori.
Kako je najavljeno, učesnici foruma su kreator modnog brenda „Autentiks“ Hans Majer Ajhen,belgijski stručnjak za kvantnu fiziku, logiku i filozofiju Iv Kudano i istraživačica upotrebe optike u istoriji umetnosti iz Nacionalnog instituta za optiku iz Firence Rafaela Fontana.

Tu su i naučni savetnik Instituta za fiziku u Beogradu Branko Kolarić, srpski filozof Nikola Kajtez i pisac Vladimir Tabašević, a moderator je glumac Dragan Vučelić.

Forum organizuju Zavod za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul), Narodno pozorište i Srpski filozofski forum, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.