U trendu

Gala koncert opere održan u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Operski Gala koncert kao muzički spektakl sa 130 umetnika Narodnog pozorišta u Beogradu i japanskom umetnicom – sopranom Šoko Okada, izveden je sinoć u ovoj kulturnoj ustanovi, umesto na Trgu Republike, gde je bilo planirano.

Koncert je izmešten u Narodno pozorište zbog mogućeg nevremena, a na ranije postavljenoj bini na otvorenom prenošen je na video bimu.

Ovaj muzički događaj predstavlja krunu ovogodišnjeg obeležavanja važnog jubileja – 140 godina prijateljskih odnosa između Japana i Srbije.

Na repertoaru su bila dela domaćih kompozitora Stevana Hristića i Stanislava Biničkog, kao i najpoznatije arije iz opera „Madam Baterflaj“ Đakoma Pučinija, „Nabuko“, „Travijata“ i „Aida“ Đuzepe Verdija, „Faust“ Šarla Gunoa, „Karmen“ Žorža Bizea, kao i „Kavalerija Rustikana“ Pjetra Maskanjija.

Specijalni gost koncerta Šoko Okada, sopran poreklom iz Japana, nastupila je uz soliste, hor i orkestar Narodnog pozorišta, a dirigent je bio Dejan Savić.

Od solista, osim soprana iz Japana, učestvovali su – Jadranka Jovanović, Dejan Maksimović, Ivan Tomašev, Nevena Đoković, Miodrag Jovanović, Janko Sinadinović, Željka Zđelar, Nevena Bridžen i Miodrag Jovanović.

Koncert je započeo kompozicijom „Grlica“ iz antologijskog dela „Ohridska legenda“ Stevana Hristića u izvedbi orkestra Narodnog pozorišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.