Gitarska senzacija „40 Fingers“ prvi put u Beogradu

BEOGRAD – Italijanska gitarska senzacija „40 Fingers“ u okviru evropske turneje, nastupiće u Beogradu 12. marta u u Kombank dvorani okviru međunarodnog Guitar Art Festivala, najavili su danas organizatori.
„40 Fingers“ je trenutno jedan od najpopularnijih gitarskih kvarteta koji dolazi iz Italije, a karakteriše ih bogat muzički repertoar, velika energija i snažan zvuk na njihovim koncertima.

Ovaj gitarski kvartet čine Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori.

Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj publici pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim solo projektima.
Za njihov prvi beogradski koncert najavljuju gitarski spektakl u Kombank dvorani, sa posebnim repertoarom koji počinje lagano filmskom muzikom, te poularnom klasikom i autorskim pesmama, a onda sledi energičan drugi deo koncerta sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za 4 gitare.
Popularnost su stekli zahvaljujući njihovom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, blus, latino, irske i klasične muzike.

Njihov planetarni uspeh počinje onog trenutka kada su snimili izvanrednu verziju Boemske Rapsodije grupe Kvin, koja je velikom brzinom premašila 5 miliona pregleda na njihovom Youtube kanalu.

Kvartet je odmah objavio i prvi album koji je naišao na odlične kritike, kako kod muzičkih kritičara, tako i publike.
Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare.

Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole „Libertango“, zatim teme iz serije „Igre prestola“, teme iz filma „Poslednji Mohikanac“ i Vivaldijevog „Leta“ i „Četiri godišnja doba“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.