U trendu

Glumac Ivan Bekjarev otkrio zašto ga nema na malim ekranima

Glumac Ivan Bekjarev, najpoznatiji po ulozi Stevana Kurčubića u seriji ‘Bolji život’ u poslednjem intervjuu otkrio je zašto je dugo odsustvovao sa malih ekrana.

-Poznato je da se kod nas tri – četiri porodice bave televizijom, a ona se ne bavi svojim poslom, jer je privatnim video-produkcijama prepustila da ga rade umesto njih. To je zatvoreni krug, kaže glumac Ivan Bekjarev. Isti problem je, tvrdi, i sa pozorištem.

– Nekad se znalo ko gde glumi, dok danas u svim pozorištima glave uloge igraju isti glumci. Dođete na premijeru filma, na velikom platnu jedni likovi. Vratite se kući, upalite televizor da gledate seriju, opet ti isti. Serija se prekine reklamom, u njoj opet ista lica – priča glumac koga svi najviše pamte po ulozi u seriji ‘Bolji život’ u kojoj je glumio ‘muljatora’ Stevana Kurčubića.

Glumac smatra da Srbija ima puno talentovanih glumaca, pa mu nije jasno kako se, kaže, stalno pojavljuju njih dvadesetak.

– Da me ne shvatite pogrešno, ne kukam, ja se na to smejem. Samo se pitam hoće li to još neko primetiti. Svestan sam da me tek sada, kad ovako javno govorim o tome, niko neće pozvati ali to je samo konstatacija stanja u kojem smo – zaključio je Bekjarev.

Danas živi u Novom Beogradu i često odlazi na fudbalske i košarkaške utakmice. Osim toga, predaje i glumu za pomoć pri javnom nastupanju, o čemu i namerava da napiše knjigu. Član je žirija festivala vezanih za njegovu branšu, a trenutno radi i novu verziju predstave ‘Cvrlak’ koja mu je pre nekoliko decenija donela slavu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.