U trendu

Gospodarica Rima

Iskustvo koje je stekao radeći na seriji "Susedi", Luk Deveniš koji živi u Australiji vešto je iskoristio za svoj prvi roman "Gospodarica Rima". Ova priča posebno će biti zanimljiva ljubiteljima istorije, začinjene erotikom. Smeštena u vreme rađanja Rimskog carstva, ova julijevsko-klaudijevska saga uvlači čitaoce u kovitlac izdaje, ubistava, strasti…
Narator je stari rob Ifikle, koji otkriva istinu o monstruoznim ženama koje su iz senke vladale svetom uzdrmanim dešavanjima otpočetim ubistvom Julija Cezara. Izvesni vidovnjak proriče da će mladi Tiberije Neron, ako se bude oženio rođakom Livijom Druzil, postati otac četiri rimska kralja. Gonjena ambicijom, Livija posvećuje čitav život ispunjenju tog proročanstva, pri čemu se služi svim sredstvima i nijedan zločin joj nije dovoljno okrutan da bi stigla do svog cilja. Istražujući ljudsku prirodu i univerzalnu potrebu za skandalima i grehom, Deveniš veoma uspešno oživljava doba kada užarene lične ambicije guraju Rimsku republiku ka nasilnom kraju.
Kako sam autor kaže, "činjenica je da se rimski muškarci nisu libili monstruoznih postupaka da bi ostvarili političke ciljeve, međutim mislim da nije nemoguće zamisliti slična dela njihovih žena. I pripovedaču u meni mnogo su draže u tom ocrnjenom obliku. Ako su i bile monstruozne, bile su takve da bi opstale i napredovale u surovim uslovima." Prevodilac je Vladan Stojanović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar