U trendu

Građanima na dar – veče Mocarta i Hajdna na Kolarcu

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je večeras koncertu Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, koji je održan u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Koncert pod nazivom „Budimo odgovorni, slušajmo klasiku“, čuveni ansambl darovao je, uz besplatan ulaz, građanima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Na programu koncerta bili su Mocartova Noćna serenada br. 6, K.239, De-dur, i Koncert za flautu i orkestar br.1, K.313, Ge-dur, te Hajdnova Simfonija br.45, fis-mol. Nastupili su solisti iz orkestra Umetničkog ansambla „Stanislav Binički” – Danica Ilić, flauta, Uroš Kovandžić, violina, Nataša Milošević, violina, Slobodan Pavlović, viola, i Aleksandar Lučić, kontrabas.

Orkestrom je dirigovala Katarina Božić.
Publika u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine ispunjene do poslednjeg mesta, uz poštovanje epidemioloških mera, burnim aplauzom nagradila je sve izvedene kompozicije izuzetno nadahnutih muzičara i mlade dirigentkinje, navodi se u saopštenju .

Neobična sinergija umetnika željnih nastupa i publike kojoj nedostaje kvalitetna klasika, obojila je ovo veče Mocarta i Hajdna.

Za večerašnji koncert iz ciklusa „Odabrali smo za vas“ posvećen epohi klasicizma, za koji su se besplatne ulaznice mogle preuzeti od nedelje na biletarnici, vladalo je ogromno interesovanje publike.

Budući da su na snazi i dalje epidemiološke mere koje ograničavaju broj posetilaca u koncertnim dvoranama, veliki broj ljubitelja klasične muzike, na žalost, ostao je bez ulaznice, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar