U trendu

Gudački kvartet Beogradske filharmonije u Republici Srpskoj

BEOGRAD – Gudački kvartet Beogradske filharmonije održaće dva koncerta u okviru manifestacije „Dani Republike Srbije u Srpskoj“, najavili su danas iz Filharmonije.

Muzičari nastupaju 11. oktobra u Domu kulture Bratunac, a 13. oktobra u Kulturnom centru Trebinje. Na programu su kompozicije Hajdna i Betovena.

Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković nastupaju kao Gudački kvartet Beogradske filharmonije od 2011. godine.

Za ovu priliku opredelili su se da izvedu Hajdnov Kvartet br. 2 u de-molu, op. 76 kao i Betovenov Gudački kvartet br. 16 u F-duru, op.135.

„Radujemo se sto našu sezonu započinjemo u Republici Srpskoj. U Bratuncu nastupamo prvi put, a u Trebinju drugi put nakon šest godina. Svako naše gostovanje preko Drine je kao povratak u zagrljaj nekom istinski svom sa dugog puta, a povod koji još više zbližava naše dve države sestre – Srbiju i Srpsku, ovaj put će zagrljaj učiniti još snažnijim“, rekla je Jelena Dragnić, prva violina Kvarteta.

Gudački kvartet Beogradske filharmonije aktivno nastupa na domaćoj i međunarodnoj sceni, a Republiku Srpsku posetili su u nekoliko navrata, poslednji put 2016. godine, kada su nastupili u Banjaluci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.