U trendu

Hitovi Beldocs festivala ponovo u DKC-u

BEOGRAD – Izbor najtraženijih filmova i domaćih dokumentaraca iz programa 12. međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs biće prikazan u okviru Hitova Beldocsa u Dvorani kulturnog centra (DKC) Beograda od 28. do 31. maja, najavili su organizatori.
Tokom četiri dana, u tri termina, od 17, 19 i 21 sat, biće prikazani strani dokumentarci čije projekcije su bile rasprodate tokom festivala, dobitnik nagrade za najbolji strani film „A Lua Platz“ Žeremija Gravajata, kao i svi filmovi iz srpskog takmičarskog programa koji su bili predviđeni za prikazivanje u ovoj dvorani u okviru Beldocsa: „Na crnoj listi“, „Taurunum Boy“, „Deca proleća“, „To sam što jesam – Gipsy Mafia“ i pobednički film „Centar“ Ivana Markovića.
U Dvorani kulturnog centra (DKC) Beograda Beldocs je trebalo da prikaž deo svog programa, ali je to bilo onemogućeno pošto je protivpožarna inspekcija zatvorila DKC nekoliko dana pre početka festivala.

Kako je tim povodom najavio Stefan Arsenijević, urednik filmskog programa Kulturnog centra Beograda, čim se budu stekli uslovi i dvorana počne da radi, filmovi sa ovogodišnjeg Beldocsa biće prikazani, što se sada i ostvaruje.
U utorak, 28. maja, na programu su „Splav“ (Švedska, Danska, 2018, režija: Markus Linden), srpski „Na crnoj listi“, u režiji Sare Marković i Nikole Dragovića, i „Slobodan i sam“, u režiji Džimija Čina.
Publika će imati prilike da pogleda u sredu, 29. maja, britansko ostvarenje „Bird On A Wire: Leonard Cohen“, srpski film „Taurunum Boy“ i pobednički film iz Francuske „A Lua Platz“.
U četvrtak, 30. maja, publiku očekuju projekcije filmova: „Papa Franja – čovek od reči“, u koprodukciji Švajcarske, Vatikana i Italije, i dva srpska filma – pobednički „Centar“ Ivana Markovića i „Deca proleća“ Dušana Solomuna.

U poslednjem danu retrospektive „Hitovi Beldoksa“ ljubitelje filma očekuje belgijsko ostvarenje „Nek mi je bog u pomoći“, zatim domaći „To sam što jesam – Gipsy Mafia“ i skandinavska koprodukcija „Nerešeni slučaj Hamaršed“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar