U trendu

Imanuel Šiper iz Rimini protokola drži predavanje u NP

BEOGRAD – Imanuel Šiper, dramaturg na velikom broju projekata kolektiva Rimini Protokol održaće u utorak, 26. februara, performativno predavanje Relacione dramaturgije i inscenirana post-demokratija u tetralogiji „Država 1-42.“, na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu.

Rimini Protokol je u značajnoj meri obeležio savremenu izvođačku scenu u Evropi, uvodeći nove strategije stvaranja i načine razumevanja izvođačke umetnosti.

Tokom predavanja publika će moći da se upozna sa praksom kolektiva Rimini Protokol, kao i sa načinom rada na jednoj od njihovih najnovijih produkcija, tetralogiji predstava „Država 1-42 (2016-18)“.

Ovaj projekat se fokusira na post-demokratske fenomene kao što su globalna obaveštajna mreža, gradilišta i lobiranje, digitalizacija demokratije i preplitanje struktura globalnih kompanija i politike.

Šiper će govoriti o specifičnom pristupu radu u savremenom pozorištu, pre svega u pogledu interakcije sa publikom

Zainteresovani mogu preuzeti besplatne karte na blagajni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku uz simultani prevod.

Imanuel Šiper će narednog dana, 27. februara, održati radionicu „Relacione dramaturgije i strategije interaktivnosti“ namenjenu profesionalcima iz oblasti izvođačkih umetnosti.

Radionica će se baviti različitim dramaturgijama predstavljanja javnosti i mogućim oblicima interaktivnosti izvođačkog dela u savremenom kontekstu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar