U trendu

IzloĹžba „Inter/Akcija“ od danas u Domu omladine Beograda

BEOGRAD – Kolektivna izloĹžba “Inter/Akcija” 2021” biće otvorena večeras i trajaće do 10. decembra u Galeriji Doma omladine Beograda.
Projekat predstavlja saradnju, dijalog i razmenu ideja i dilema o savremenoj umetnosti koji kontinuirano realizuju od 2016. godine studenti Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
DijaloĹĄka forma projekta ove godine se ostvaruje kao konverzacija kojoj se pridruĹžuju kolege sa Akademije umjetnosti (AU) u Banja Luci uz podrĹĄku Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.
Centralni deo programa “Inter/Akcije” predstavlja izložba koja se razvija iz zajedničkog angažovanja mladih profesionalaca u svetu savremene umetnosti.
Ove godine prva “Inter/Akcija” održana je u Galeriji “Plus” u Banja Luci, a druga izložba je upravo aktuelna u Galeriji DOB-a.
Postavka okuplja umetničke pozicije studenata završnih godina FLU iz Beograda i AU iz Banja Luke koje se kreću od subjektivnih, intimnih pogleda na složena stanja savremenosti do razmatranja njenih široko shvaćenih društvenih okvira, a kroz različite tehnike i medije, mladi umetnici prikazuju svoja viđenja sadašnjosti.
Učesnici ove grupne izloĹžbe su sledeći umetnici sa FLU u Beogradu: Konstantinos Patelis Milićević, Kristina Cvetuljski, Darko Kačamaković, Filip Đukić, Milica Abramović Sibinović, i sa AU Banje Luke – Jelena Rakić Vučić, Aleksandar Bajunović i Glorija Tubak.
Kustoskinje izložbe su studentkinje istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu: Mina Radovanović, Tamara Tokić, Ljubica Vujović, Ana Filipović, Maja Petrović, Ana Zorić, Dunja Brkić, Aleksandra Vukićević, Anđela Dukić.
Koordinatorke projekta su Jovana Trifuljesko i Lidija Delić, a mentorke – doc. dr um. Biljana Đurđević (FLU), prof. dr um. Olivera Parlić (FLU), dr Ana EreĹĄ (Filozofski fakultet u Beogradu), prof. dr um. Bojana Mrđa (Akademija umjetnosti u Banja Luci).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.