U trendu

Izložba novih članova SULUV-a od 24. januara u Novom Sadu

NOVI SAD – Izložba radova novih članova Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV) biće otvorena od 24. januara do 5. februara u Galeriji SULUV u Novom Sadu.

Na izložbi će biti predstavljeno 9 umetnika: Dunja Branovački, Luka Drljan, Sara Masnikosa, Milana Simić, Vikorija Zdravković, Luna Jovanović, Darija Dragojlović, Konstantinos Petrović i Jelena Kukić.

Postavka novih članova jedan je od sastavnih činilaca redovnog programa SULUV-a u proteklih pet decenija.

Pored toga što se održava u znak dobrodošlice novim kolegama – likovnim umetnicima, izložba je posvećena promociji aktuelnih stvaraoca koji žive i rade u Vojvodini.

Publika će na ovoj izložbi imati priliku da vidi radove različitih generacija i poetika, koji istražuju u različitim medijima, od tek diplomiranih studenata Akademije umetnosti do starijih stvaralaca uveliko afirmisanih na umetničkoj sceni.

Novi članovi će se predstaviti umetničkim delima koji u najvećoj meri predstavljaju probleme i izazove sadašnjeg trenutka – čovekova funkcija i pozicija, rodni identitet i polne razlike, stvarna i izmišljena čudovišta, priroda i druge teme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar