U trendu

Izložba „Pred-postavka“ od sutra u Domu omladine

BEOGRAD – Izložba „Pred-postavka“ Sofije Vojinović, vizuelne umetnice iz Čačka, biće otvorena sutra u Galeriji Doma omladine Beograda i trajaće do 24. juna, saopšteno je iz tog kulturnog centra.

Postavka sadrži prostor unutar same galerije, u kome su prikazi predmeta, senki koje su bile prisutne ili su bile deo nekog drugog mesta, a te senke su pripadale određenom trenutku ili događaju, i postaju sećanje.

Ti fragmenti uspomena postaju skupovi arhiviranih scena u obliku nacrtanih i naslikanih senki na zidu, i ostavljaju mesto za projekcije publike.

Prisustvom senki se doživljaj prostora i vremena u jednom trenutku menja, te je osoba svedok različitih scena koje se dešavaju u jednom prostoru, a koje su pripadnice različitih vremena i mesta.

Predstavljajući u isto vreme prisustvo i odsustvo, predmeti iz prošlosti koji su smešteni u galeriji, dobijaju sasvim novo značenje.

Mlada umetnica Sofija Vojinović (1991) osnovne i master akademske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku.

Učestvovala je na više grupnih izložbi u Srbiji i realizovala samostalnu izložbu u galeriji Reflektor u Užicu.

Umetnica se ovom izložbom bavi beleženjem prolaznosti i promenljivosti poimanja vremena i različitim uticajima prostora na sam rad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.